Eski AKP’liden Soylu’ya suç duyurusu | Güney Gazetesi Mersin

Eski AKP’liden Soylu’ya suç duyurusu

Eski AKP’liden Soylu’ya suç duyurusu


 

ABİDİN YAĞMUR

 

Bir zamanlar AKP’nin en sıkı taraftarlarından olan Mersinli şair Oktay Avcu, suç örgütü lideri Sedat Peker’in konuşmaları doğrultusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Suçu ve suçluyu korumak, gizlemek, yardım ve yataklık” iddialarıyla suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde basın açıklaması da yapmak isteyen Avcu’ ya polis ekipleri izin vermedi.

Kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri Sedat Peker’in sosyal medyada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında ortaya attığı iddialar tartışılmaya devam ederken, bir zamanlar AKP’nin en sıkı taraftarlarından olan Mersinli şair Oktay Avcu, Soylu hakkında “Suçu ve suçluyu korumak, gizlemek, yardım ve yataklık” iddialarıyla suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde basın açıklaması da yapmak isteyen Avcu’ ya polis ekipleri izin vermedi.

Avcu, Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede şu ifadelere yer verdi:

“İnternet link ve sitelerinde yayınlanan Sedat Peker isimli Suç Örgütü Liderinin itirafları ve söylemleri doğrultusunda mevcut Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki suçu ve suçluyu korumak, gizlemek, yardım ve yataklık yapmak delilleri yok etmek, uyarmak ve yol göstermek, makamı yetkiyi kötüye kullanmak suretiyle işlenen suçlar ve bakana yakışmayan davranışlar kapsamında cezalanmasını, görevden alınmasını araştırılmasını, incelenmesini ve gereğinin yapılmasını bilgilerinize sunarım.” (Haber Merkezi)