CHP, 19 Mayıs’ı alanlarda kutladı | Güney Gazetesi Mersin

CHP, 19 Mayıs’ı alanlarda kutladı

CHP, 19 Mayıs’ı alanlarda kutladı


 

ZELİHA ÖZİPEK

CHP Mersin İl Başkanlığı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda sade bir tören düzenledi. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz da katıldı.

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla CHP Mersin İl Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı’nda sade bir tören düzenledi. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulduğu gözlemlenen törene Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz da katıldı.

 

“BU ÜLKENİN GENÇLERE BORCU VAR”

 

Tören sonunda konuşma yapan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay şu ifadelere yer verdi.

Mustafa Kemal Atatürk, 19 mayıs 1919’da Samsun’a çıktığında 38 yaşında genç bir komutan genç bir liderdi. İşgal altındaki Anadolu milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır diyerek ayağa kalktığında en önde saflarda gençlerimiz vardı. Yurtsever ve fedakar gençlerimiz olmasaydı özgür ve bağımsız olamaz, Cumhuriyet’e ve demokrasiye sahip çıkamazdık. Bu ülkenin gençlere borcu var. Gençlerin hak ve özgürlüklerine saldıranlar gençliğin iradesini yok sayanlar, gelecek umutlarını çalanlar tarihe mutlaka gömüleceklerdir. Türkiye, gençlerin yaşamaktan mutluluk duyduğu çok daha üretken ve güçlü bir ülke olacak. Bize bu umudu yaşatan gençlerimizin ve tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, bu ülkenin gençlerine düşlerindeki özgür dünyayı kuracakları mutlu bir gelecek diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.