“Girişimci Hayatlar” söyleşileri sona erdi | Güney Gazetesi Mersin

“Girişimci Hayatlar” söyleşileri sona erdi

“Girişimci Hayatlar” söyleşileri sona erdi


 

Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi, TOBB, Tezmaksan Akademi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Birimi işbirliğinde gerçekleştirilen ve girişimci adaylarının gerçek başarı hikayeleri ile motive edilmesi amaçlanan “Torna ile Şekillenen Girişimci Hayatlar” etkinlik serisinin sonuncusu çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Etkinliğin konuğu olan Uzay Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sevda Arıkan "Kimya Sektöründe Girişimcilik" başlığında, katılımcılara bilgi paylaşımlarında bulundu.

Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Duygu Hıdıroğlu’nun moderatör olduğu etkinlikte, Uzay Kimya AŞ Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sevda Arıkan, girişimcilik hikayesini anlatarak, kimya sektöründe iş modelleri, yapılan Arge çalışmaları ile sektörel gelişmeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Sevda Arıkan, kimya sektöründe bir girişimcinin sürekli yenilikçi yaklaşımlar sergilemesi gerektiğini ve yeni bir buluş yapma ile yeni bir formül geliştirmek için her an heyecan duyması gerektiğini belirtti. Kimya sektöründe yeni bir ürün geliştirirken fazlaca deneysel yöntemlerden faydalanıldığını ve sektörde bulunan bir ürünü iyileştirmek içinde fazlaca Arge desteği alındığını ifade eden Arıkan, girişimlerin hangi sektörde olursa olsun finansal olarak iyi yönetilmesinin oldukça önemli olduğuna değindi ve nakit akışının ise finansal yönetimde en önemli husus olduğunun altını çizdi. Arıkan, kimya sektöründe başarılı bir girişimci olmak isteyen girişimci adayları ve gençlere, asla meraklarını ve yenilikçi vizyonlarını yitirmemelerini tavsiye ederek sözlerine son verdi.

Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Duygu Hıdıroğlu, etkinlik kapanışında, hem konuşmacı olarak etkinliğe teşrif etmelerinden dolayı Kayahan AŞ. YK Başkanı ve TOBB KGK Üyesi Sevda Arıkan’a, etkinliğe katılım göstererek destek veren başarılı sanayici iş kadınları TOBB Kadın Girişimciler Üst Kurul Üyeleri Sevda Kayhan Yılmaz, TEZMAKSAN Şirketler Grubu YK Üyesi, TOBB KGK Üyesi Fatma Aydoğdu ve TEZMAKSAN AŞ. Kurumsal Kiralama ve Müşteri İlişkileri Direktörü  Yalçın Paslı’ya teşekkürlerini sundu. (Haber Merkezi)