“Mersin’in holünü, girişini kiraya vermedik” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’in holünü, girişini kiraya vermedik”

“Mersin’in holünü, girişini kiraya vermedik”


 

ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Limanının Atatürk Parkına doğru genişlemesine dur diyen mahkeme kararını belediye meclisi toplantısında değerlendirdi.

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesi nedeniyle şu anda yasal olarak liman genişleme inşaatının durması gerektiğini söyleyen Başkan Seçer,  “Türkiye’de de hakimler var. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bunu yargıya taşıdık. Ben idareyim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da idare. İdarenin işlem ve eylemlerine karşı yargı yolu açıktır. Ben bir anayasal hak kullandım. Ve 22 haziran 2020 tarihinde ÇED raporuna dava açtık. Davaya TCDD ile MİP de dahil oldu.  Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu önemlidir. Bunun neden yanlış olduğunu anlatırken ortaya sürdüğümüz argümanların ve iddiaların tamamı mahkeme kararının gerekçesinde var” dedi.

Mahkemenin kararında dikkat çektiği hususlardan birinin de D-400 karayolundaki aşırı yük olduğuna değinen Başkan Seçer, “Şu anda D-400 limanın bir kullanım alanı gibi, Tırların park alanı olarak kullanılması yanlıştır. Buna kim izin veriyorsa, hangi kurum izin veriyorsa buradan Mersin halkı adına uyarıyorum. Yanlış yapıyorsunuz. Sizin için Mersin halkının menfaatleri önemli olmalı. Efendim limanmış vergi veriyormuş. Benim için liman önemli içindeki değil. Biz Türk halkı olarak özelleştirme yaparken bu limanın içini kiraya verdik. Mersin’in holünü, girişini kiraya vermedik. Bir kez daha uyarıyorum buradan” dedi.

 

“HALK İSTEMİYOR”

 

Başkan Seçer sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Mersin’e sahip çıkmak zorundayım. Bu yaparken yasalar çerçevesinde halkla birlikte yapmak zorundayım. Meclisimle yaparım. Benim gücümü nereden aldığım belli. Ben kimseden talimat almam. Ben atamayla gelmedim. Beni millet seçti. Ben milletten talimat alırım. Sizler de öyle. Sizler de milletten talimat alacaksınız. Buna halk da karşı çıkıyor. Buraya yakışan ikinci bir liman ya da daha doğru tabirle ana konteynır limanıdır. Buradan bir çağrı yapayım. Meclisime, kamuoyuna bir çağrı yapıyorum. Gelin Ankara’ya çıkarma yapalım hep beraber. Ulaştırma Bakanlığı bir an evvel ana konteynır limanımızı yapsın.”