Yol kenarına petrol boru hattı döşeyecekler | Güney Gazetesi Mersin

Yol kenarına petrol boru hattı döşeyecekler

Mersin’de faaliyet gösteren özel bir petrol şirketinin ATAŞ’a ait terminal deposundan kendi deposuna doğru, Karaduvar Mahallesi içinden ve yol kenarından petrol boru hattı geçirmek istemesi Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışmalara neden oldu.

Yol kenarına petrol boru hattı döşeyecekler


 

ABİDİN YAĞMUR

 

Aslında plan değişikliği teklifi Akdeniz Belediye Meclisinin sorumluluğundaydı. Geçtiğimiz aylarda konu ilçe belediye meclisinde gündeme geldi, AKP’li başkan, “Şaibe altında kalmak istemiyorum, benim hakkımda haber yaptıracaksınız” diyerek teklife ret oyu verdi.

AKP’li başkan özel şirketin özel işi için sonraki aşamada topu Mersin Büyükşehir Belediye Meclisine attı.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde CHP’li üyeler, özel bir şirkete petrol boru hattı döşeme işi için izin verilmesine karşı çıktı.

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Güktak ise, “Burada Akdeniz Belediyesinin gizli kapaklı bir şeyi yok. Herkesin ortasında konuşuyoruz. Allah’a şükürler olsun bizi kimse bu tür oyunlara getiremez. Yasal firmalar tamamlandıktan sonra diğer firmalara da verilebilir. Dolayısıyla tek bir şirket olayı değildir. Çevre sorunu da değildir. Bu meseleye, o günkü şartlar altında, zatımın bizzat reddetmesi ile meclis ret vermiştir. Yoksa Akdeniz Belediyesi Meclisinden de oy çokluğuyla geçebilirdi. Burada kimsenin zan altında kalması söz konusu değildir” dedi.

Meclis üyesi Serhat Dövenci de “Tamamen bu şirketin karı ve rekabet üstünlüğü için yapılan bir çalışma bu. Çevresel açıdan sıkıntılar olabilir. Sızıntılar olabilir, sızıntılar birkaç yıl sonra fark edilebilir. Bu çalışma Mersin’in menfaatine değil. Burada sadece bir şirkete çıkar sağlanıyor” diyerek teklife karşı çıktı. Yapılan oylamada 35 kabul, 33 ret oyuyla teklif geçti.