Çevre dostu otobüslerin ikinci partisi geldi | Güney Gazetesi Mersin

Çevre dostu otobüslerin ikinci partisi geldi

Çevre dostu otobüslerin ikinci partisi geldi


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma filosunu güçlendirmek, vatandaşların hızlı, ekonomik ve konforlu bir şekilde seyahat edebilmesini sağlamak amacıyla alımını yaptığı CNG’li çevre dostu Sarı Limonlar’ın ikinci partisi geldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın bünyesine kazandırılan CNG yakıtlı 87 yeni otobüsün 30 araçlık ilk partisinin ardından 33 araçlık ikinci parti de kente ulaştı. Mersinli vatandaşların ulaşımını rahatlatacak olan Sarı Limonlar, plaka ve tescil işlemleri tamamlandıktan sonra sefere başlayacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nde Şube Şefi olarak görev yapan Sertaç Açıkbaş, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerin en büyük hedeflerinden bir tanesi vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarının kullanım oranlarını yükselterek, Mersin'deki trafik yoğunluğunu azaltmak. Bu kapsamda belediye olarak 87 tane toplu taşıma aracı alım işimiz tamamlandı. Bunlardan daha önce 30 tanesi filomuza katılmıştı zaten. 33 tanesi yine filomuza dâhil oldu. Plaka işlemleri var, tescil işlemelerimiz var. Bu hafta içerisinde seferlerimize çıkıp vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. Toplamda 24 tane aracımız kaldı. O da Eylül ayına kadar filomuza katılım sağlayacak” dedi.

 

“Vatandaşlarımız gayet memnun”

 

Açıkbaş, vatandaşlardan çok iyi geri dönüşler aldıklarını da belirtirken, “Hem araçlarımızın model yılı genişlemiş oldu. Konfor açısından daha kaliteli araçlara sahip olduk. Zaten elimizdeki envanterimizde malumunuz araç eksikliği yaşıyorduk. Ülkemizde gelişen pandemi olaylarından dolayı da araçlarımızda %50 kapasite ile hizmet veriyoruz. Dolayısıyla araç ihtiyacımız daha çok oluyor. Araçlarımızın katılması bizi belediye olarak da vatandaşlarımıza hizmet olarak da çok büyük ölçüde rahatlattı. Vatandaşlarımız durumdan gayet memnun” dedi.

 

 

Otobüs bileti zammını böyle anlattı:

“Fiyat ayarlaması yaptık”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye otobüsü ücretlerine yapılan zammı meclis toplantısında değerlendirdi.

Meclis üyelerinden gelen toplu taşıma araçlarına yapılan zam oranlarını da detaylıca değerlendiren Başkan Seçer, şu açıklamayı yaptı:

“Merkezi hükümet ne diyordu, ona? ‘Fiyat ayarlaması’ mı diyordu? Biz moda dille otobüs ücretlerinde güncelleme yaptık. Hiç bu işi uzatmaya gerek yok. Hiçbir siyasi, burada belediye başkanları var, tarifelerde zam yapmak istemez. En son artış 18 Mart 2020'de olmuş. O günden bugüne personel, akaryakıt, araç, muayene, araç sigorta, elektrik, birçok konuda giderlerimiz artmış. Bu artış oranı da yüzde 33.9. Covid döneminde kapasite azaldı, onu katmıyorum. Buna rağmen tam bilete yüzde 16 gibi bir güncelleme yapmışız. İndirimli bilete de yüzde 15 oranında bir güncelleme yapmışız. Öğrenci de artış yok. Ne dediysek o. 2024 seçimlerine kadar öğrencilerimiz 1 TL’den devam edecek. Tam bilet 2 lira 25 kuruşmuş, 2 lira 60 kuruş olmuş. Öğretmen 1 lira 30 kuruşmuş 2 lira olmuş. 60-65 yaş aralığı bu da indirimli. 1 lira 30 kuruşmuş 1 lira 50 kuruş olmuş. Öğrenci 1 lira olarak devam etmiş. Mersin Büyükşehir Belediyesi bu ücret tarifesi ile 30 Büyükşehirler arasında 27’nci sırada. En alttan üçüncüyüz ki bunun içerisine mesafeyi katmıyorum. Ondan da bir örnek vereyim. Kıyaslama yapalım. Her belediyenin aynı kilometre yapması ve aynı oranda yolcu taşıması gerekiyor ki mukayese yapabilelim. Örneğin, Van Büyükşehir Belediyesi'nde en uzun hat 15 kilometre. Bizde 102 kilometre. Yani her bölgenin kendine münhasır özellikleri de var. Bizim dezavantajımız belediye hizmetleri ulaşımında yüzölçümü çok geniş. 16 bin kilometre kareye hizmet veriyoruz.” (Haber Merkezi)