"Tarihe utanç günleri olarak geçecek" | Güney Gazetesi Mersin

"Tarihe utanç günleri olarak geçecek"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bürokrasinin CHP’li belediyelerin işlerini zorlaştırdığını belirterek “Bugünler Türkiye Cumhuriyeti tarihine utanç günleri olarak geçecektir. Devlet görevlilerinin belediye başkanlarını siyasi kimliğine göre kategorize eden bir anlayış olarak siyasi tarihe, kara sayfaya utanç vesikası olarak yazılacaktır” dedi.




ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye meclisi toplantısında İller Bankası başta olmak üzere bürokrasinin kendilerine sürekli engeller çıkardığını söyledi.

Vahap Seçer, bir belediye meclisi üyesinin kırsal yollarla ilgili sözleri üzerine şunları söyledi:

“Bakın bu devletin bankası İller Bankası’ndan yol çalışmaları için gerekli olan bitüm alımı için teminat mektubu alamamış bir belediye başkanı olarak konuşuyorum. Bugünler Türkiye Cumhuriyeti tarihine utanç günleri olarak geçecektir. Devlet görevlilerinin belediye başkanlarını siyasi kimliğine göre kategorize eden bir anlayış olarak siyasi tarihe, kara sayfaya utanç vesikası olarak yazılacaktır. Çok açık konuşuyorum sözümü. Siz neden bahsediyorsunuz? Benden yol istiyorsunuz başım üstüne, gözüm üstüne. Gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Ama birileri de önümüze engel olmak için işini gücünü bırakmış böyle ufak işlerle uğraşıyor. İşini gücünü bırakmış bir belediyenin alacağı 40 milyon, 50 milyon, 100 milyon krediyle, teminat mektubuyla uğraşıyor.”

 

MECLİSİ DE BÜROKRASİYİ DE AŞAMIYORUZ”

 

“Sayın Önel’in İller Bankasına cumhur ittifakı adına mektup yazması lazım sen Mersin’e yapılacak yatırımları engelleyemezsin diye. Ki biz yine de yapıyoruz. Her ay bitüm parasını peşin veriyoruz. Mıcır bedelini veriyoruz. Akaryakıt parasını veriyoruz. Öyle kazık fiyatlara da değil. Argo konuşuyorum. Öyle etrafımızı zengin edecek rakamlara da değil. Gayet makul. Birinci sınıf yol asfalt çalışması yapılıyor. Vatandaş konforlu yollarda taşısın diye gecemi gündüzüme katıyorum. Ama bir taraftan devlet bürokrasisi, bir taraftan para konusunda biz meclisi aşamıyoruz. Meclisi aşsak devletin bankasını aşamıyoruz. Ne yaman çelişki arkadaşlar?”

 

“SİZ DE BİZE YARDIMCI OLUN”

 

“Muhtarlar bana teşekkür ediyor. Size teşekkür eden var mı? Neden teşekkür ediyor? 10 senedir bir havaalanını bitiremediğiniz için mi? Sahil yolunu bitiremediğiniz için mi? Çeşmeli-Taşucu otobanını bitiremediğiniz için mi teşekkür ediyor. El insaf. Belediye bu kadar imkansızlıklar içinde bu kadar imkan yaratıyor. Hem belediye belediye belediye. Olmadı. Biz iyi niyetle, gayretle çalışıyoruz. Siz de bize yardımcı olun. Bunu şimdilik rica ile söylüyoruz. Rica ediyoruz. Ama bir müddet sonra politik jargona döner bu. Birbirimizi kandırmayalım.”

 

 

“ARKAMIZDAN KIRK TEZGAH ÇEVRİLİYOR”

 

“Bu bir eleştiriye sinirlenme değildir. Genel düzene bir isyandır. Genel anlayışa bir isyandır. Bütün bürokrasi. Nezaket güzel. Ama arkamızı dönüyoruz kırk tane tezgah çevriliyor. Ben bunların hepsinin farkındayım.  Sanki belediye bu iş yapmıyormuş gibi, sanki işini savsaklıyormuş gibi bir hava oluşturuldu.”

 

“BÜROKRATLAR DEVLETİN BÜROKRATI OLDUĞUNU UNUTMASIN”

 

Meclis toplantısında AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri Zafer Şahin Turan ve Mahmut Tat ile CHP’li Başkan Seçer arasında üslup tartışmaları da yaşandı

Mahmut Tat, “Siyasi jargonu kullanırım diyorsunuz. Bu meclis üyelerine böyle diyemezsiniz. O bizi rahatsız etti” derken Vahap Seçer,  “Siyasetçiyim tabi ki siyasi jargonla konuşurum” diye yanıt verdi.

Mahmut Tat’ın “O zaman bizde siyasi jargonla konuşuruz” demesi üzerine de Seçer,  “Konuşun, beis yok” ifadelerini kullandı.

Seçer, “Bürokrasiyi eleştirdim, dibine kadar eleştireceğim. Herkes devletin bürokratı olduğunun farkına varsın. Siyasetçilerin bürokratı olmadığının farkına varsın. Belediyemizin işleri kurumlarda gecikmesin. Bizim yasalar çerçevesinde işlerimiz görülsün. Kimse bizi yardımcı olmasın. Hani dedi ya ilişkilerle. Ne ilişkisi kardeşim. Devlet mi yönetiyoruz burada, muz cumhuriyeti mi, aşiret devlet mi” diye konuştu.

AKP’li Zafer Şahin Turan’ın “Siz bu meclise siyasi ayar veremezsiniz?” diye bağırması üzerine de Seçer, “Siz de bana ayar veremezsiniz. Otur sakin konuş” ifadelerini kullandı.