Hem yelken öğreniyorlar hem yarışıyorlar | Güney Gazetesi Mersin

Hem yelken öğreniyorlar hem yarışıyorlar

Marina’da çalışmalarını sürdüren Mersin Yelken Akademisi deniz severlere yelken dersi verirken, bir yandan da onları yarışlara hazırlıyor. Mersin ve çevre illerden çok sayıda yelken meraklısı Yelken Akademisi’nde usta bir yelkenci oldu.

Hem yelken öğreniyorlar hem yarışıyorlar


Mersin’de yelken sporuna olan ilgi her geçen gün artıyor. Marina’da çalışmalarını sürdüren Mersin Yelken Akademisi deniz severlerin gözdesi oldu.Mersin ve çevre illerden çok sayıda deniz sever Yelken Akademesi’nin kurslarına katılarak iyi bir yelkenci olma yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Kursları tamamlayan yelkenciler ise yarışlara katılarak deneyim kazanıyor.
MAYIS’DA 3 YARIŞA KATILDILAR
Europen-Mersin Yelken Akademisi ekibi geçtiğimiz ay İstanbul Boğazı’nda düzenlenen üç yarışa katıldı. İstanbul Boğazı’ nda duzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Kupasında 27 tekne arasında 8. Olan ekip, daha sonra katıldığı 29 Mayıs İstanbul’un Fethi Kupasinda 7., 30 Mayıs Bahçeşehir Üniversitesi trofesinde 6. oldu.
YIL SONUNA KADAR 30 YARIŞ VAR
TAYK( Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü) trofesini takip eden Europen-Mersin Yelken Akademisi ekibi bu sezon yaklasık 30 yarışa katılacak. İlk defa bir araya gelen ve Mersin Yelken Akademisi kursiyerlerinden oluşan ekip, antrenman ve yarışla birbirine alışıyor ve gelecek vaad ediyor .
Mersin Yelken Akademisi kurucusu ve başkanı Oytun Çalışlar, her geçen gün yelkene olan ilginin artığını belirterek,” Mersinliler ve çevre illerden bir çok kursiyerimiz var. Pandemi koşullarının hafiflemesi ile sayının daha da artacağına inanıyorum. Her yaştan kursiyerlerimiz oldukça heyecanlı. Bu nedenle yarışlara kursiyerlerimizle katılarak onların deneyim kazanmalarını sağlıyoruz” dedi..