“Mustafa Kemal Türkiye’dir ve sahipsiz değildir” | Güney Gazetesi Mersin

“Mustafa Kemal Türkiye’dir ve sahipsiz değildir”

“Mustafa Kemal Türkiye’dir ve sahipsiz değildir”


 

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şube Başkan Hülya Arslan, Ayasofya Camii imamının Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan çirkin söz ve hakaretlerine tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan Hülya Arslan, “Son günlerde Cumhuriyetin kazanımlarına ve kurucularına yönelik saldırılar giderek yoğunlaşıyor. Ülke tek elden yönetim biçimine doğru hızla yol almakta, yüzüncü yılını kutlamaya hazırlandığımız Cumhuriyete ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e karşı yapılan saldırılara göz yumulmaktadır” dedi.

Demokratik, laik, bilimsel, çağdaş eğitim anlayışından hızla uzaklaşıldığından; soran, sorgulayan, özgürce düşünebilen değil; verilenle yetinip, boyun eğen bireyler yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirten Arslan, “Ulusal kurtuluşumuzun mimarı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan gizli, açık saldırıların temelinde de bu çağdışı gerici  anlayış yatmaktadır. Öğrencilerimizi okullarda yetersiz dersliklerde üç kişilik sıralarda öğrenim görmeye mahkum eden bu anlayış, Diyanete ayırdığı bütçe ile tarikat ve cemaatleri eğitimde paydaş haline getirerek   seçimini açıkça ortaya koymaktadır. Ayasofya’nın Atatürk’ün  katkısıyla dinler arası bir hoşgörü müzesi haline getirilmesi ne kadar insani ve çağımıza uygun bir davranışsa; onu  adeta inadına bir dini mabede çevirmek o derece gerici  ve çağdışı bir harekettir. Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, laik, demokratik bilimsel, kamusal eğitimden, Cumhuriyetten, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ten yana taraftır.  Ülkenin yaklaşık 1.5 milyon öğrencisinin eğitim gördüğü imam hatip okulları ve ilahiyat fakülteleri laik bilimsel eğitimin dışındadır. Bu nedenle bu okullardan Düzce-Akçakoca müftüsü ve Ayasofya imamı gibi çağdışı din adamları yetişmektedir. Türkiye, biran önce bu okulları eğitim felsefesi, akıl ve bilimle buluşturmanın yollarını aramalıdır.  Unutulmamalıdır ki Mustafa Kemal Türkiye’dir ve sahipsiz değildir. Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet Devrimlerine yönelen bu çirkin saldırıları nefretle kınıyor, suçluların bir an önce cezalandırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)