‘Engelsiz Yaşam Parkı’ açıldı | Güney Gazetesi Mersin

‘Engelsiz Yaşam Parkı’ açıldı

‘Engelsiz Yaşam Parkı’ açıldı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesinin iş birliğiyle Menteş Mahallesi’nde yaptırılan Engelsiz Yaşam Parkı açıldı. Bir kamu kurumu tarafından kullanılan ve yıllardır atıl olan park belediyelerin dokunuşuyla bambaşka bir görüntü ve işleve kavuştu.

Parkın açılışında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bütün özel yurttaşlarımız için hem Yenişehir Belediyemiz hem Mezitli Belediyemiz hem Tarsus Belediyemiz hem de Türkiye'nin muhtelif yerlerinde bizim dışımızda 10 Büyükşehir Belediyesi ve il belediyeleri, onların yanında ilçe belediyelerimiz bu alanda çok önemli, çok özel uygulamalar yapıyor. İşte bu, sosyal belediyecilik anlayışı. Bize yakışan, bizim gibi modern, çağdaş, Atatürkçü belediye başkanlarının izlemesi gereken yol. Biz sosyal devlet, sosyal belediyecilik kavramlarını en üste koymuşuz. Biz tüccar değiliz. Belediyeler birer ticarethane değil, hizmet üretme alanları. Biz hizmete doymuyoruz, bu hizmetlerimizi de sürdüreceğiz. Bütün belediyelerimizle, başkanlarımızla beraber gecemizi gündüzümüze katacağız, bu millete layık olmaya, onların derdine derman olmaya, onlarla hemhal olmaya, onlarla abi-kardeş olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“NİTELİKLİ VE KEYİFLİ VAKİT GEÇİRECEKLER”

 

Parkın sosyal aktivite alanları hakkında da Başkan Seçer, “Burası 4 bin 250 metrekare. Mevki olarak da 4 merkez ilçemizden rahatlıkla ulaşılabilecek bir yer. Özel bireylerimiz sosyal aktivite alanlarının geniş olması sebebiyle de çok rahat, çok güvenli bir şekilde burada vakit geçirme imkânına sahip olacaklar. Burada tabi ki uzman eğitimcilerimizin eşliğinde de hem bireysel hem de grup aktivitelerini çok daha rahat yapacaklar. Çok keyifli, çok eğlenceli vakit geçirmiş olacaklar. Burada sportif faaliyetler var. Şu ana kadar da 46 öğrencimizin müracaatı olmuş. Beden eğitimi öğretmenlerimiz burada bu hizmeti çocuklarımıza verecekler. Günlük bedensel egzersiz çalışmaları yaptıracaklar. Fitness seansları düzenleyecekler. Çocuklarımız bu hizmetleri öğretmenlerimiz eşliğinde alacak” dedi.

Seçer, parkta gelişim oyun terapisi, terapi amaçlı yaz ve kış kullanılabilecek ısıtmalı yüzme havuzu, bocce alanı, el sanatları atölyesi, dans kursu, satranç kursu gibi farklı aktivitelerin bulunduğuna değindi.

 

“150 BİN ENGELLİ KALBEN SİZİNLE”

 

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mürsel Çiftçi, “Başarı tek değil, bir bütündür. Vahap Seçer Başkanımla beraber kadrosuna ayrı ayrı teşekkür ederim. Her bir engel bir telefonla erişilebilir duruma geliyor. Ben şahsım ve meclisim adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Engelli arkadaşlarımla beraber bir bütün olarak Mersin’de 150 bin engellinin kalben sizlerle beraber olduğunu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

 

ÖZYİĞİT: “PIRIL PIRIL BİR TESİS”

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de yaptığı konuşmada, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız bir görüşmenin sonunda buranın tahsisini Büyükşehirimize yaptık. Büyükşehir Belediyemiz de burayı gerçekten pırıl pırıl hale getirmiş. ‘İyi ki böyle bir şey yapmışız’ dedim kendi kendime. Şu anda pırıl pırıl bir şekilde çocuklarımızın, gençlerimizin hizmetine sunulmuş bir tesis. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum” dedi.

 

TARHAN: “TOPLUMUN HER KESİMİNE ULAŞMAK ZORUNDAYIZ”

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da yaptığı konuşmada, “Bizler sosyal demokrat belediyeler olarak toplumun her kesimini kucaklamak durumundayız ve her kesimine de ulaşmak zorundayız. Ama dezavantajlı kesimlere ulaşmak ve onların sorunlarını çözmek kuşkusuz daha zor tabi ki. İhmal edilmiştir yıllarca. Demin Büyükşehir Belediye Başkanımız dolaşırken dedi ki ‘Yorgunluğumuz bitti değil mi?’. Gerçekten öyle oluyor” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)