Öğrenciler hayatın içinde ben de varım diyor! | Güney Gazetesi Mersin

Öğrenciler hayatın içinde ben de varım diyor!

 Öğrenciler hayatın içinde ben de varım diyor!


 

 

NİHAT ALTUNTAŞ

 

Akdeniz ilçesine bağlı Yukarı Burhan Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Hikmet Akkız İlkokulu 4-A sınıfı öğretmeni Duygu Atar ve öğrencileri, ilçelerindeki 4 okul ve 141 öğrenci ile yürütülen e-Twinning ‘’Hayatın İçinde Ben de Varım’’ projesine yönelik etkinlikler düzenledi. Öğrenciler etkinlik kapsamında tohum ekme, ekmek yapma, turşu kurma, Türk kahvesi yapma ve yoğurt yapma gibi faaliyetler gerçekleştirdi.

Okullarında ilk defa e-Twinning projesi uygulandığını belirten Duygu Atar, “Projenin okulda ve köyde ilgiyle karşılandığını, projelerinde yaygınlaşan teknolojinin bilinçsiz kullanımı nedeniyle hayattan uzaklaşan çocukları, hayatın içine aktif olarak katmayı, bu sayede çeşitli beceriler kazanmalarını amaçlıyoruz” dedi.

Çocukların tohum ekme, ekmek yapma, turşu kurma, Türk kahvesi yapma, yoğurt yapma gibi etkinliklerle yaşamsal beceriler kazandıklarını söyleyen Atar, “Kültürel öğelerimize sahip çıkmak adına adımlar atıyoruz. Ayrıca öğrencilere tanıtılan web2.0 araçları ile teknolojiyi verimli kullanmayı öğreniyorlar” dedi.