Vefat eden dedesinin kitaplarını Mezitli Belediyesine bağışladı | Güney Gazetesi Mersin

Vefat eden dedesinin kitaplarını Mezitli Belediyesine bağışladı

Vefat eden dedesinin kitaplarını Mezitli Belediyesine bağışladı


 

 

Mezitli’de yaşayan üniversite öğrencisi Bora Nasuh Uz, vefat eden dedesinin tüm kitaplarını Mezitli Belediyesine bağışladı. Mart ayında akciğer kanserinden kaybettiği dedesi muhasebeci İlhan Kuzdan’ın yaşamı boyunca okuduğu binlerce kitap, Mezitli Belediyesinin aracılığı ile kitapseverlerin okuması için kentte bulunan kütüphane ve gönüllü evlerine dağıtılacak.

Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mersin’in tanınmış muhasebecilerinden İlhan Kuzdan 72 yaşında yakalandığı amansız akciğer kanseri nedeniyle mart ayında yaşamını yitirdi. Yaşamı boyunca binlerce kitap okuyan ve bunları biriktiren okuma sevdalısı İlhan Kuzdan’ın kitaplarını torunu Bora Nasuh Uz, Mezitli Belediyesine bağışladı.

 

“KİTAPLAR OKUMAK İSTEYEN HERKESE ULAŞSIN İSTEDİM”

 

Koliler dolusu kitabı, arkadaşlarıyla birlikte Mezitli Belediyesine getiren Mersin Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Uz, dedesinin en büyük sevdası olan kitapların kitapseverlere ulaşması için en doğru adresin kentin her yerini kütüphanelerle donatan Mezitli Belediyesi olduğunu söyledi. Üniversite yolunda giderken Gençlik Kültür Merkezindeki kütüphaneyi gördüklerini, zaman zaman da yararlandıklarını ifade eden Uz, “Kitaplar gerçekten okumak isteyen ve kitaba ulaşamayan kitapseverlerin eline geçsin istedim. Okumak isteyenlere ücretsiz kitap ulaştıran, pek çok yerde kütüphane açan Mezitli Belediyesinin en doğru adres olduğunu düşündüm” dedi. (Haber Merkezi)