Kursiyerlerden hayat boyu öğrenme sergisi | Güney Gazetesi Mersin

Kursiyerlerden hayat boyu öğrenme sergisi

Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarında (TORTEK) 41 branşta eğitim gören 348 kursiyer, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında hünerlerini sergiledi.

Kursiyerlerden hayat boyu öğrenme sergisi


Gelinlikten abiye ve geleneksel kıyafetlere kadar birçok ürünün sergilendiği etkinlikte kursiyerler, kendi diktikleri kıyafetleri giyerek hayatlarında ilk defa defileye çıktı.

Toroslar Belediyesi, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında etkinlik düzenledi. Hobilerin hayat boyu sanata ve mesleğe dönüştüğü Toroslar Belediyesi TORTEK'te 41 branşta eğitim gören 348 kursiyerin el emeği, göz nuru ile hazırladığı ürünlerin sergisi, yine özenle dikilen kıyafetlerin defilesi ve workshop atölye çalışmaları ile eğitim ve üretimin önemine dikkat çekildi. Mersin'in merkez Toroslar ilçesi Osmaniye Mahallesindeki semt sahasında Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.

 

 

“Kursiyerlerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz"

 

 

Etkinlikte konuşan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, hayat boyu öğrenme ve çevik belediyecilik anlayışıyla sürdürdükleri meslek edindirme kurslarıyla özellikle kadınlara yeni iş kapıları açtıklarını söyledi. Yılmaz, "TORTEK ile evinizde, mahallenizde, köyünüzde, dileğiniz her yerdeyiz. 16 mahallemizde açtığımız kurslarımıza katılarak hobilerini sanata ve mesleğe dönüştüren 348 kursiyerimizi tebrik ediyorum" dedi.