Mezitli’de ürettiler, Amerika’ya ihraç ettiler | Güney Gazetesi Mersin

Mezitli’de ürettiler, Amerika’ya ihraç ettiler

Mezitli Belediyesi Sanat Çarşısı, kadına fırsat verilirse neleri başarabileceğini bir kez daha gösteren önemli bir mekan oldu.

Mezitli’de ürettiler, Amerika’ya ihraç ettiler


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın bu projesi, Amerika'dan ses getirdi. Jeoloji Mühendisi Çağnur Günaştı ve El İşi Öğretmeni Deniz Dinçer, Mezitli Belediyesi Sanat Çarşımızda hobi olarak yaptıkları tepsileri Amerika'ya ihraç etmeye başladılar.

Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, internet üzerinden Sanat Çarşısında bulunan kadınlar ile iletişime geçen Amerikalı bir çikolata firması, sunumda kullanılmak amacıyla üzerinde Türk motiflerinin bulunduğu tepsi siparişi verdi. Gece gündüz demeden, komşu dükkanlardaki kadınların da yardımıyla çalışmaya başlayan girişimci kadınlar, kısa sürede verilen siparişleri tamamlayarak kargoyla gönderdiler.

 

 

“Emeğimizin karşılığını almak gurur verici”

 

 

Şimdi büyük bir heyecanla kargoların firmaya ulaşarak beğeni mesajlarını bekleyen kadınlar, Başkan Neşet Tarhan'ın destekleriyle Mezitlili kadınların kendilerini ifade edebildiğine vurgu yaparak teşekkürlerini ilettiler. Kadınlar, “Mezitli'de yaşayan kadınlar olarak böyle bir imkanımızın olması ve emeğimizin karşılığını alabilmek son derece önemli ve gurur verici” dedi.