MESKİ’ye yeni tesis | Güney Gazetesi Mersin

MESKİ’ye yeni tesis

MESKİ’ye yeni tesis


MESKİ Genel Müdürlüğü, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde 22 bin 142 metrekarelik bir tesisi bünyesine kazandırdı. Adeta fabrika görevi görecek tesiste, yapılacak merkez ambar ve HDPE boru üretim tesisinin yanı sıra sayaçların bakım-onarım ve yenileme işlemleri de gerçekleştirilecek. Tesiste gerçekleştirilecek çalışmalarla, hem kurumun hem de Mersin Büyükşehir’in mali yükü hafifletmiş olacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi(MESKİ) Genel Müdürlüğü, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde 22 bin 142 metrekarelik bir tesisi mülkiyetine kazandırdı. Revize çalışmalarına başlanan ve adeta fabrika görevi görecek tesis, “lojistik ve üretim merkezi” haline gelecek. Böylece MESKİ, Büyükşehir ve kendisi için son derece önemli hizmetleri kendi bünyesinde hayata geçirecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde altyapı çalışmalarına aralıksız devam eden MESKİ, teknolojik yatırımlara da hız veriyor. Tesis içerisine kurulacak merkez ambar ile 13 ilçenin dağınık durumunda olan malzeme ve hammaddeleri dijital alt yapı veri ve stok sistemiyle kontrol altına alınacak. Böylelikle, tüm satın almaların tek merkezden teslimi yapılması ve stok kontrolü sağlanacak. Tesislerde kullanılan pompaların, trafoların, elektrik motorlarının revizyon ve bakımları yapılarak, kullanıma alınacak. Merkez içerisine HDPE boru üretim tesisi de kurularak, hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem MESKİ tarafından kullanılan değişik çap ve ölçülerde boru üretilecek. Yani Büyükşehir’in Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’nın kullandığı sulama borularından, üreticilere dağıtılan sulama borularına; MESKİ’nin kullandığı borulara kadar ürünler tesiste üretilmesi sağlanacak. Tesiste ayrıca sayaçların bakım-onarım ve yenileme çalışmaları da gerçekleştirilecek. MESKİ’nin hayata geçirdiği çalışmalarla mali yüklerini hafifletmiş olacak.

 

“BURASI MESKİ’NİN FABRİKASI OLACAK”

 

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün Mayıs ayı Olağan Genel Kurulu’nun 2. Birleşimi’nde devam eden ve planlanan hizmet tesisleri bilgi veren Başkan Vahap Seçer, Merkezin kendilerini önemli bir mali yükten kurtaracağını ifade etti. (Haber Merkezi)