MTSO 3 AB projesi yürütecek | Güney Gazetesi Mersin

MTSO 3 AB projesi yürütecek

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, odanın araştırma geliştirme çalışmalarının pandemi sürecinde de devam ettiğini VE Avrupa Birliği destekli 3 proje geliştirdiklerini söyledi. Kızıltan, 3 yeni projenin açılışını önümüzdeki günlerde yapacaklarını kaydetti.

MTSO 3 AB projesi yürütecek


NİHAT ALTUNTAŞ

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, oda olarak faaliyete geçirecekleri projelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 “Endüstriyel Tasarım ve Kobi Danışmanlık Merkezi Atölye 1886” projesinin yeni girişimci olan Start-Up firmalarından KOBİ’lere, tüm oda üyelerine, genç girişimcilere hizmet verecek bir merkez olacağını ifade eden Kızıltan, ““ATÖLYE 1886 içinde Fab-Lab olan, yani kendin tasarla, kendin üret mantığında ortak kullanım atölyeleri olan, hizmet alanların, üyelerimizin piyasanın kullandığı Catia, Ansys, Solid ve benzeri tasarım ve çizim programlarını kullanabileceği ve öğrenebileceği Tasarım Atölyeleri olan, tasarımdan üretime, modellemeye kadar birçok şeyi bu ortak kullanım atölyelerinin alt yapısını kullanarak yapabileceği imkanları olan bir teknolojik atölye. Danışmanlar ve mentörler bu firmalarımıza destek olacak. MTSO Hizmet Binamızın zemin katında hizmet verecek olan “Atölye 1886” Mersin’in dijital dönüşüm noktası olacak. Ansys programı ile yatırım öncesi fabrika simülasyonu ya da üretim süreçlerinin incelenmesi için simülasyon hizmeti verilecek ki böylesi bir hizmet bir Oda çatısı altında ilk kez yapılacak. Ulusal ve uluslararası hibe projeleri hakkında üyelerimiz ihtiyaç duyduğu danışmanlık hizmetini veya danışman, mentör eşleştirme hizmetlerini de bu merkezden alabilecek” dedi.

MESLEKİ EĞİTİM VE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLECEK

Avrupa Birliği fonlarından aldıkları diğer bir projenin ise “Mersin ilinde (İSG) iş sağlığı ve güvenliği destekleme ve rehberlik sisteminin geliştirilmesi projesi” olduğunu ifade eden Kızıltan, “Bu projede hedef sektörlerimiz çok tehlikeli sınıflar olan kimya, metal ve inşaat sektörleri olacak. Bu projede firma çalışanları, işverenler ve İSG uzmanları için 3 temel hedefimiz var. Önce İSG alanında farkındalığı arttırmak, sonra alandaki mevcut olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve sonuncu olarak İSG alanındaki uygulamaları AB standartlarında yaygınlaştırmak. Var olan İSG uygulamalarını IT tabanlı şekilde, daha çağdaş ve teknolojik uygulamalarla geliştirmek. Bu noktada “İngiltere Ulusal iş sağlığı ve sınav kurumu” ile iş birliği yapıyoruz. AB fonlarından kazandığımız diğer bir projemiz ise yakında imzasını atacağımız “Mersin ilinde mesleki eğitimin entegrasyonu ile iş dünyasının değişen ihtiyaçlarının karşılanması projesi”. MTSO olarak sektörlerin doğru insan kaynağına erişimini hayati bir konu olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“MERDİVENALTI FİRMA İSTEMİYORUZ”

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin’de yıllardır ciddi bir Nakliyeciler Sitesi sorunu olduğunu da belirterek, “Var olan Nakliyeciler Sitesi son derece elverişsiz koşullarda hizmet vermekte ve konum olarak da kentin trafiğini olumsuz etkilemektedir. Hem kentin ana giriş-çıkış noktasındaki trafiğin kilitlenmemesi adına, hem de daha çağdaş ve verimli hizmet verebilmek adına daha köklü bir çözüm olan “Mersin Lojistik Merkezi” hayata geçirilmek zorundadır. Mersin’de bu projeye uygun birçok yer var. Özellikle kentin tüm taşımacılık ve bütüncül lojistik ihtiyaçlarını karşılayacak böylesi bir merkez için çok uygun hazine ve atıl durumda olan kamu kurumları arazileri var. Bu gibi arazilerin envanteri şeffaf bir şekilde ilgili kurumların bilgisine açılırsa kentin gereksinimlerini daha iyi planlayabiliriz. Bu konu ile ilgili talebimizin kısa sürede yanıtlanacağını umuyor ve bekliyoruz. Ekonomisi belli bir boyuta ve niteliğe ulaşmış bir Mersin olarak, birçok sektörde ulusal ve uluslararası alanda marka ürün ve değerler üreten bir Mersin olarak artık kentin üreticilerinin ve ticaret firmalarının merdiven altlarına veya sokak aralarına dağılmış şekilde, plansız ve verimsiz çalışmalarını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.