“Yaşam Hak Otobüsü” Mersin’de | Güney Gazetesi Mersin

“Yaşam Hak Otobüsü” Mersin’de

‘Kadına şiddete son’ sloganı ile yola çıkan ve 81 ili dolaşarak İstanbul Sözleşmesi’ni anlatmayı amaçladıklarını belirten CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’yı bir sonraki durağı Mersin oldu.

“Yaşam Hak Otobüsü” Mersin’de


ZELİHA ÖZİPEK

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından kadına yönelik şiddeti önlemek adına hayata geçirilen Yaşam Hak Projesi’nin son durağı Mersin oldu. Proje kapsamında ‘Kadına şiddete son’ sloganı ile yola çıkan ve 81 ili dolaşarak İstanbul Sözleşmesi’ni anlatmayı amaçladıklarını belirten CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Bir gece yarısı operasyonuyla kadınların can simidi olarak tanımladığı İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararını tanımıyoruz. Eğer geri adım atmazlarsa eğer ilk yapılacak seçimlerde CHP’nin dostlarıyla birlikte kuracağı iktidarla birlikte İstanbul Sözleşmesini derhal yürürlüğe koyacağız” dedi.

Nazlıaka, CHP Mersin İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, yasal mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Nazlıaka, “Mersin gibi çağdaş bir kentimizde kadın haklarını konuşmak aslında tamamen mevcut iktidarın yarattığı ortamla ilgilidir. bir gece yarısı operasyonuyla kadınların can simidi olarak tanımladığı İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararı açıklandı. Biz bu kararı tanımıyoruz. 1 Temmuz’a kadar da yasal bir süreç var. Bu sürece kadar da yasal mücadelemizi sürdüreceğiz. Geri adım atmazlarsa eğer ilk yapılacak seçimlerde CHP’nin dostlarıyla birlikte kuracağı iktidarla birlikte İstanbul Sözleşmesini derhal yürürlüğe koyacağız. Bu süreç içerisinde yaşamını kaybeden veya her gün şiddete maruz kalan kız kardeşlerimiz var. Onlara sahip çıkmak, seslerine ses katmak, yaşamını kaybetmiş kız kardeşlerimizin aileleriyle dayanışma içerisinde her gün yollardayız. Projemizin adını taşıyan “Yaşam Hak Otobüsü” ile birlikte il il, mahalle mahalle geziyoruz. Şiddet mağduru kadınlarla buluşuyoruz. Onlara destek hizmetleri sunuyoruz. Aynı zamanda yalnız değilsiniz, yanınızda bir varız diyoruz” diye konuştu.

 

“KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİNİN ÖNCÜSÜ CHP”

 

CHP İl Başkanı Adil Aktay ise yaptığı konuşmada, “Türkiye’de kadın – erkek eşitliğinin öncülüğünü, kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet Halk Partisi üstlenmiştir.Cumhuriyet Halk Partili olmak demek, kadını erkeğiyle, her alanda eşit bir Türkiye için mücadele etmeyi onurlu bir görev kabul etmek demektir.Bu görev, bugün bize her şeyden önce, kadınların yaşam hakkına sahip çıkma sorumluluğu yüklüyor. Maalesef, kadınların en temel hakkı olan yaşam hakkı büyük bir tehdit altında. Kadınlar, kadın oldukları için katlediliyor, şiddete maruz kalıyor. Ve ülkenin yöneticileri bu yaşananları sadece seyretmekle kalmıyor, kadına karşı şiddeti normalleştirmeye, meşrulaştırmaya çalışıyor. Kadın katilleri, kadına yönelik şiddet uygulayanlar bir yana bırakılıyor, bütün bunlara itiraz edenler, tepki gösterenler cezalandırılmak isteniyor.Bütün bunlara rağmen, bu ülkenin kadınları, dayanışma ve mücadeleleriyle, özgür ve güvenli bir geleceği kurmak yolunda çok değerli adımlar atıyorlar” dedi.

 

“MERSİN, KADINLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIMLARIN ATILDIĞI BİR ŞEHİRDİR”

 

 “Cumhuriyet Halk Partili olmak demek, kadını erkeğiyle, her alanda eşit bir Türkiye için mücadele etmeyi onurlu bir görev kabul etmek demektir” diyen Aktay, “Bu görev, bugün bize her şeyden önce, kadınların yaşam hakkına sahip çıkma sorumluluğu yüklüyor. “Yaşam Hak” projesiyle birlikte, Cumhuriyet Halk Partisi, zor durumdaki kadınlara bir çare, bir yuva olmakta daha da ileri bir seviyeye taşınmıştır. Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Aylin Nazlıaka’ya hoş geldiniz diyor, onun şahsında, Kadın Kollarımızın bütün mensuplarını saygıyla selamlıyorum. Mersin, il kadın kolları örgütümüzün ve Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimizin çabalarıyla, kadınlar adına önemli kazanımların hayata geçtiği bir şehirdir. Elbette daha yapılacak çok şey var” dedi.