Karaduvar sahili için buluştular | Güney Gazetesi Mersin

Karaduvar sahili için buluştular

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Haftası kapsamında düzenlediği farkındalık etkinliklerinin yeni durağı Karaduvar sahili oldu. Onlarca vatandaşın katıldığı ve gün boyu süren etkinlik programı sabahın erken saatlerinde spor etkinliği ile başladı. Sahil ve deniz dibi temizliği ile devam eden etkinlik açılan çöp sergisi ile sona erdi.

Karaduvar sahili için buluştular


Programın sonunda Karaduvar limanında Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı iş birliğinde ‘Deniz Dibi Temizliği ve Dalış Etkinliği’ gerçekleştirildi. Akşam saatlerine kadar dolu dolu süren etkinliğin ardından deniz dibi temizliğinde çıkarılan çöpler, farkındalık yaratmak için sergilendi.

 

“DENİZİ KORUMAK ZORUNDAYIZ”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, Çevre Haftası’nı temiz bir doğada kutlamak istediklerini ancak atıklardan dolayı farkındalık etkinlikleri ile bu günleri geçirdiklerini ifade ederek, denizlerin mutlaka korunması gerektiğini söyledi. Halisdemir, “Kirletilmiş bir şeyi temizlemek çok zor ama kirletmemek daha kolay. Bu bir kültürdür tabi. Mersin’de halkımızdan beklentimiz çok yüksek. Lütfen atmayın. Nasılsa temizleniyor mantığını bırakmamız gerekiyor. Kirletmememiz gerekiyor” diye konuştu. (Haber Merkezi)