“Türkiye’de çiftçinin beli kırıldı” | Güney Gazetesi Mersin

“Türkiye’de çiftçinin beli kırıldı”

Mersin’de tarım alanlarında incelemelerde bulunan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, “ “Türkiye’de çiftçinin beli kırılmış durumda” dedi.

“Türkiye’de çiftçinin beli kırıldı”


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, Tarsus’ta kavun üreticisi çiftçileri ziyaret etti. Ziyarete milletvekilleri Rıdvan Turan ve Fatma Kurtulan,  HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer ve belediye meclis üyeleri  katıldı.

Tarlada çiftçinin sorunlarını dinleyen heyet, burada basın açıklaması yaptı. Heyet adına açıklama yapan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, çiftçinin ürettiği kavunun bu yıl tarlada kaldığını belirtti.

Turan, “Türkiye’de tarıma ilişkin çok köklü sorunlar var. Yıllardır anlatmamıza rağmen Tarım Bakanı olan zatın bu meseleyle alakası yok. Ülkeyi yönetenlerin de çiftçinin derdiyle ilgilenme gibi bir niyeti yok” dedi.

Turan, “Girdiler geçen yıla oranla yüzde 70 oranında artmış durumdadır. Mazot, gübre, fide ve tohum fiyatları arttı. Pandemiyle birlikte Pazar sorunu ortaya çıktı. Pandemi de iktidar zincir marketlerini destekledi ama üreticiyi desteklemedi. Üretici, kavununu toplamaya bile gerek duymuyor. Çiftçi, masrafı artmasın diye kavunu tarlada bırakıyor. Bu durum, ülkeyi yönetenlerin, tarımın başında olanların beceriksizliğidir. Türkiye’de çiftçinin beli kırılmış durumdadır. Çiftçiye destek olduklarını söylüyorlar, bunlar külliyen yalandır” dedi.