Ekmeğe zam kapıda | Güney Gazetesi Mersin

Ekmeğe zam kapıda

 Ekmeğe zam kapıda


 

 

ZELİHA ÖZİPEK

 

Torba un fiyatlarının 145 TL’den 165 TL’ye yükselmesiyle birlikte ekmeğe zam da gündeme gelmeye başladı. Un fiyatlardaki artışın 220 TL’ye kadar da yükselebileceğini söyleyen fırıncı Muzaffer Çetinkaya, “Biz fırıncı esnafını en çok un fiyatları etkilemektedir. Her aldığımız unu farklı alıyoruz. En son 145 TL’ye aldığım unun fiyatı son 10 gün içerisinde 165TL’ye yükseldi. Un fiyatlarının 220TL’ye kadar yükseleceği söyleniyor” dedi.

Son zamanlarda un fiyatlarında olan artışın ekmek fiyatlarına yansıması bekleniyor. 35 yıldır Mersin’de fırıncılık yapan Muzaffer Çetinkaya, son 10 günde un fiyatlarının 145 TL’den 165 TL yükseldiğini söyledi.

Önümüzdeki günlerde bu fiyatın 220 TL’ye kadar yükselebileceğini söyleyen Çetinkaya, “Biz fırıncı esnafı un fiyatları etkilemektedir. Her aldığımız unu farklı alıyoruz. En son 145 TL’ye aldığım unun fiyatı son 10 gün içerisinde 165TL’ye yükseldi. Un fiyatlarının 220TL’ye kadar yükseleceği söyleniyor” dedi.

 

YÜZDE 20 ARTIŞ OLDU

 

Çetinkaya, geçen seneye göre un fiyatlarında yüzde 20 artışın yaşandığını belirerek, “Biz şu an kar etmiyoruz. İşçi parasını zor çıkartıyoruz. Fırıncı esnafı para kazanmıyor çünkü girdiler ve maliyet çok pahalı. Özellikle hammaddemiz olan un fiyatlarında artış var” diye söyledi.  Ekmek fiyatlarında değişiklik olacağını söyleyen Çetinkaya, “Mersin’de şu an ekmek 1,25 TL’ ye satılıyor. Ekmek fiyatları 2TL olabilir onun üstüne çıkacağını düşünmüyorum. Bununla birlikte tam kapanma sürecinde dükkanını kapatmak zorunda kaldığını ifade eden Çetinkaya, “Benim işyerim çarşıda olduğu için fırın kapalıydı fakat mahalledeki fırınlar açıktı. Bu sebepten mahalledeki fırıncı arkadaşlarımız çok etkilenmedi” dedi.