Kırtasiyeci Esnafı Destek Programı’na başvurular devam ediyor | Güney Gazetesi Mersin

Kırtasiyeci Esnafı Destek Programı’na başvurular devam ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Covid-19 salgınının ekonomik ve sosyal etkilerini azaltmak amacıyla bin 200 kırtasiyeci esnafı için kişi başına 5 bin lira olmak üzere toplam 6 milyon TL destek verileceğini açıkladı.

Kırtasiyeci Esnafı Destek Programı’na başvurular devam ediyor


MAYSA DERYAYEVA

Bakan Bilgin, “Kırtasiyeci Esnaf Destek” programında Türkiye genelinde Ankara, Adana, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Mersin, Ordu, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren bin 200 kırtasiyeci esnafın yaralanacağı belirtti. Bakan Bilgin, “Kırtasiyeci Esnaf Destek” programı, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)Türkiye Ofisi ile ortak yürütüleceğini ifade etti.

 

“ÖNCELİĞİMİZ KADIN KIRTASİYECİLER”

 

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi’nin iş birliğinde yürütülen proje hakkında konuşan Mersin Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Reşat Kıvılcım, “Bu projeye başvuru yapanlar bazı kriterlere göre seçilecek. Başvurunun fazla olması halinde herhangi bir yerden maaş alan, işletme hesabı esasına göre defter tutulması, faaliyete başlama tarihi, emekli maaşı alan gibi kriterlere göz önüne alınarak değerlendirilecek. Yeni girişimci kişiler ve 25- 30 yaş gruplarındaki kadın kırtasiyecilere başvuruda öncülük verilecek. Mersin’de toplam 250 kırtasiyeci bize üye” diye konuştu.  

 

“YARAMIZA MERHEM OLUR”

 

Mersin’de 20 yılı aşkın kırtasiyecilik yapan Yusuf Varlı destek hakkında bize görüşlerini bildirdi. Varlı, “Pandemi döneminde biz kırtasiyeciler sürekli borçları erteleyerek yürüttük. Okulların kapanması, iş yerlerinin evden çalışıyor olması bunların hepsi bizim için eksidir. Pandemi döneminde bizler para kazanmaya geçtim ayakta durmaya çalışıyoruz. Bastonla ayakta duruyoruz. “Kırtasiyeci Esnaf Destek” programına başvuru yaptık fakat sayı olarak bir sınırlama koymuşlar. 14 ilde geçerli olan kararla bin 200 kırtasiyeci esnafa destek var. Zaten Mersin’de epey bir sayıda kırtasiyeci var.  Biz bu destekten yararlansak yaramıza merhem gibi olur” dedi.

Hibe almaya hak kazananların Bakanlığın resmî web siteden duyurulacak ve ödemeler T. C kimlik numaraları aracığıyla PTT üzerinde yapılacak.