Üstü kapatılmalı mı? Kapatılmamalı mı? | Güney Gazetesi Mersin

Üstü kapatılmalı mı? Kapatılmamalı mı?

Sanat Sokağı esnafı, uzun yıllardır sokaklarının üstünün kapatılmasını istiyor

Üstü kapatılmalı mı?  Kapatılmamalı mı?


NİHAT ALTUNTAŞ

 

Sanat Sokağı’ndaki bazı esnaflar uzun yıllardır “Sanat Sokağı’nın üstü kapatılsın” taleplerinin karşılık bulmadığını yönünde şikayetlerini dile getirdi. Civardaki esnaflar, son olarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den sokağın üstünün kapatılacağı yönünde söz aldıklarını ama henüz herhangi bir adımın atılmadığını vurguladı. Sokağa adını veren ve 1989 yılından beri sokağın en önemli sakini olan İçel Sanat Kulübü’nün başkanı Mecit Baskın ise kendilerinin böyle bir taleplerinin olmadığını söyledi. Konuyla ilgili bilgisinin olmadığını ifade eden Baskın gerekli araştırmaları yaptıktan sonra açıklama yapacağını söyledi.  

 

Günde 2 bin civarı insanın Sanat Sokağı’ndan geçtiğini söyleyen esnaf Yunus Yılmaz, “Sanat Sokağı’nın üstünün kapatılmasını sokaktaki esnaflarımız için çok iyi olur. Burası Mersin’in en önemli sokaklarından bir tanesi. Buradan her gün en az 2000-2500 insan geçiyor. Görünüm açısından da üstünün kapatılması daha iyi olur. Burada Tiyatro, Sanat Kulübü var. Daha önce üstünün kapatılması yönünde buradaki esnaflarla birlikte Burhanettin Kocamaz’a talebimizi ilettik. Ama adım atılmadı. Hamit Tuna ile de direk konuştum ve yapacağına dair söz verdi. Gelseydi yapardı. Vahap Seçer de 3 ay önce söz verdi. Bekliyoruz” dedi.

 

“SÖZ VERDİ AMA DAHA BİR ADIM ATMADI”

 

Esnaf Yahya Yılmaz ise, “Sanat Sokağı’nın üstünün kapatılması esnaflar için çok iyi olur. Kışın yağmurun etkisi buraları kötü etkiliyor. Etrafımızda tiyatro bölümü var. Hem orası için hem de bizim için çok iyi olur. Bunu Vahap Seçer’den rica ediyoruz. İnşallah olursa çok mutlu oluruz. Yakın zamanda Vahap Bey ile Sanat Sokağı’nda denk geldiğimizde bizlere Sanat Sokağı’nın üstünün kapatılacağı yönünde söz verdi ama şu ana kadar herhangi bir adım atılmış değil” ifadelerini kullandı.

 

“ESNAF BÜYÜDÜKÇE MERSİN DE BÜYÜR”

 

Sanat Sokağı’nda Döner dükkanı işleten Mehmet Nejat Keleş ise pandemi sürecinde yeterince yara aldıklarını, en azından bu taleplerinin yerine getirilmesini istedi. Keleş, “Yaklaşık 2 senedir Sanat Sokağı’nın esnafıyım. Üst tarafın kapatılmasını istedik ve bunun için de birçok talepte bulunduk. Sokağın üstünün kapatılmasıyla birlikte daha görsel açıdan daha güzel olmasıyla birlikte kış mevsiminde aşırı yağışlardan ve yaz mevsiminde aşırı sıcaklardan müşteri kaybına uğruyoruz. Zaten pandemide yeterince müşteri kaybettik, yara aldık, borcumuz gırtlağı aştı. Esnaf büyüdükçe Mersin’de büyür. Bu nedenle talebimizi dile getirdik fakat ilgilenilmedi. Bir an önce buranın üst tarafının kapatılmasını istiyoruz” dedi.