“Dinamik, hareketli ve aktif bir belediyeyiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Dinamik, hareketli ve aktif bir belediyeyiz”

“Dinamik, hareketli ve aktif bir belediyeyiz”


Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Bengütürk Tv'de yayınlanan, "Başkanlar Konuşuyor" programının canlı yayın konuğu oldu. Bilge Sebilcioğlu'nun hazırlayıp sunduğu programda Toroslar'ı ve projelerini anlatan Başkan Yılmaz, ulaşımdan imara, spordan turizme, sosyal belediyecilikten kültürel mirasa ve istihdama kadar her alanda yaptıkları çalışmalarla dünyada üçüncü, Türkiye'de ise ilk olarak Toroslar'da uyguladıkları Çevik Belediyeciliğin de en güzel örneğini sunduklarını kaydetti.

 

"ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA ÇALIŞIYORUZ"

 

"Vatandaşlarımıza daha güzel ve daha hızlı nasıl bir hizmet veririz anlayışındayız" diyen Başkan Yılmaz; "2,5 yıldır Toroslar Belediye Başkanlığı görevini yapıyorum Tüm süreçleri iyileştirme noktasında hareket ediyoruz. Alt yapı, temizlik çalışmaları yani bir belediyenin yaptığı tüm hizmetleri daha güzel nasıl yaparız, vatandaşımıza daha hızlı hizmet nasıl götürürüz derdindeyiz. Partimizin de benimsediği üretken belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünyanın herhangi bir yerinde hizmet ve yeni bir bilgi varsa bu bilgiye en hızlı ulaşabilen, yeni bakış açısını algılayıp hayatın içine aktarabilen başarılı oluyor. Biz de sürekli bir çalışma içerisindeyiz. Belediye başkanlığı süremizin bir çoğu pandemiyle geçti. Tüm dünyada bir durgunluğa sebep verdi ama biz çalışmalarımızı aynı hız ve heyecanla devam ettirdik" diye konuştu.

 

"KAR FESTİVALİMİZ, MERSİN'E YENİ BİR VİZYON KATTI"

 

Başkan Yılmaz, sürdürülebilir projelere önem verdiklerinin altını çizerek; "Görevimizin ilk yılında Arslanköy yaylamızda Kar Festivali gerçekleştirdik. Mersin'de ilk defa yapıldı ve çok büyük ilgi gördü. Mersin denince akla deniz, güneş, palmiye geliyor. Onlar da bizim güzelliklerimiz ama bir tarafta da dağlarımız, yaylalarımız ve orada yaşayan insanlarımız var. Toroslar'da, Mersin'de kayak yapıldığını, kar motoru sürüldüğünü, paraşütle uçulduğunu gösterdik. Konserler de verdik. Orada işin ekonomik boyutuna da düşündük. Köylümüz kazansın, gelir elde etsiz istedik. Festivalde köylümüz satışını yaptı ve gelirini elde etti. Çok güzel bir ortam oluştu. Bu proje, Mersin'e, Toroslar'a yeni bir vizyon oldu. Aynı şekilde devam ettireceğiz. Kar Festivalimizden sonra birkaç grup kayak tesisi kurma noktasında çalışmaya başladı" şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)