AKİB’in ilk yarı ihracatı 7,32 milyar dolar | Güney Gazetesi Mersin

AKİB’in ilk yarı ihracatı 7,32 milyar dolar

AKİB’in ilk yarı ihracatı 7,32 milyar dolar


Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Nejdat Sin, 2021’in ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 artışla 7,32 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. 2021 yılı Ocak-Haziran döneminde 105 milyar dolarlık ülke ihracatına yüzde 7,7 oranında destek verdiklerini belirten AKİB Koordinatör Başkanı Nejdat Sin, ihracat hacminde en yüksek artışları tekstil, demir çelik, su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörlerinde yakaladıklarını, en fazla ihracat artışı elde ettikleri ülkelerin başında Nijerya, Yunanistan ve Lübnan’ın geldiğini söyledi.

Dünya ekonomilerini derinden sarsan Covid-19 pandemisinin etkilerinin azalmaya başlaması ile birlikte ihracat artışında yeni rekorlar kırmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Sin, “2021 yılının ilk yarısında bölge ihracatımız 7 milyar 324 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2020 yılının aynı dönemindeki ihracatımız 5 milyar 241 milyon dolar düzeyindeydi. AKİB olarak 2021 yılı Ocak-Haziran ayları arasındaki ihracat performansımızı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 oranında artırma başarısı gösterdik.” dedi.
AKİB’in 2021 yılı Ocak-Haziran dönemi ihracatını sektörlere göre değerlendiren Başkan Sin, 8 sektörün 7’sinde artış yakaladıklarını, en güçlü performansı tekstil, demir çelik, su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörlerinde elde ettiklerini dile getirdi. (Haber Merkezi)