Akyürek Makine, Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan şirketler listesinde | Güney Gazetesi Mersin

Akyürek Makine, Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan şirketler listesinde

Akyürek Makine, Türkiye’nin Ar-Ge Harcamaları En Yüksek 250 Şirketi 2020 Yılı Araştırması’nda yenilikçiliğe yönelik çalışmalara 12,5 milyon liralık yatırımıyla sektöründe 8’inci, ülke klasmanında 148’inci sırada yer almayı başardı.

Akyürek Makine, Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan şirketler listesinde


Endüstri 4.0 ve dijitalleşme yatırımlarını her geçen gün artırarak güçlü Ar-Ge kadrosuyla ilklerin ve teklerin öncüsü olan Akyürek Makine, geçen yıl 3 patent başvurusu ile 15 makinenin endüstriyel tasarım tescilini gerçekleştirirken yerli ve milli üretim stratejileri doğrultusunda ürünlerinde yüzde 70 olan yerlilik oranını yüzde 90’a çıkarma hedefi belirledi.


 

‘AR-GE VE İNOVASYONA BÜYÜK YATIRIM YAPIYORUZ’
 

Akyürek Makine Yönetim Kurulu Üyesi Gül Akyürek Balta, üretimini yaptıkları 311 çeşit makineden 287’sinin kuru gıda sektörüne, geriye kalan 24’ünün tütün sektörüne yönelik olduğunu belirtti.

Yüksek teknoloji ile ürettikleri makinelerin kendilerini rakiplerinden ayıran en önemli unsurlardan biri olduğunu belirten Gül Akyürek Balta, “Bakanlık onaylı Ar-Ge merkezinde 36 mühendis ile sektörün ihtiyaçlarına göre makineler tasarlayıp üretmeye devam ediyor, dünyadaki son teknolojileri takip edip fabrikamıza uyarlıyoruz. Özellikle pandemi öncesi fabrikamızda dijital dönüşümü tamamlamış olmanın avantajını yaşıyoruz. Tüm birimlerimizi Endüstri 4.0’a uygun hale getirmenin gayreti içindeyiz. Bu bağlamda Ar-Ge’ye verdiğimiz önemi göstermesi bakımından Mersin'in 5. Ar-Ge merkezi olan Akyürek Smart Ar-Ge’nin 'Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması’nda makine sektöründe 8’inci, genel sıralamada ise 148’inci sırada olduğunu söylemek ve bunun yanı sıra Mersin teknoloji Geliştirme Bölgesi’ndeki şirketimizde de 3 milyon liralık yazılım Ar-Ge harcaması gerçekleştirdiğimizi de belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

Makine’nin yurt içindeki 4 şirketin yanı sıra İspanya, Ukrayna, Özbekistan Bulgaristan ve Etiyopya’da şirketleri, ayrıca Bulgaristan’da yedek parça depolarının yanında İspanyada montaj fabrikası ve Ar-Ge ekibi bulunan büyük bir yapı olarak Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağladığını vurguladı.  (Haber Merkezi)