Mersin’de yaz spor kursları devam ediyor | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de yaz spor kursları devam ediyor

Mersin’de binlerce çocuğun sporla buluşmasını ve yetişmesini sağlayan yaz spor kursları faaliyetlerini devam ediyor. Mersin’de yer alan merkez ilçe belediyelerinden bazıları daha önce spor kurslarını açarken; bazıları da önümüzdeki günlerde kursları gençlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Mersin’de yaz spor kursları devam ediyor


YENİŞEHİR’DE 7 BRANŞTA KURS AÇILIYOR

Mersin Yenişehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Yenişehir’de 7 farklı branşta açacağı kurslarla gençlerin gelişimine katlı sunacak. “Yenişehir'de Spor Bir Başka Güzel” sloganıyla çıkılan yolda; futbol, basketbol, voleybol, tenis, cimnastik, triatlon ve atletizm dallarında kurslar açılacak. Kurslara kayıt olmak isteyen sporseverler 29 Temmuz’dan itibaren kurslara başvuru yapabilecek.

 

AKDENİZ’DE KURSLARA YOĞUN İLGİ

 

Üç farklı dalda kurs açarak gençleri sporla buluşturmayı hedefleyen Akdeniz Belediyesi yaz spor kurslarında başvurular sona erdi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde ve uzman antrenörler eşliğinde; çocukların futbol, basketbol ve tenis sporlarının eğitimi için açılan 7-14 yaş grubu yaz okullarına yaklaşık 580 kişi başvurdu.

Ayrıca 2 seans olarak açılan yüzme alanına da ilgi bir hayli fazla. Birinci seansına 150 kişinin başvurduğu kursun ikinci seansına ise şu an 50 kişi başvurdu. Yüzme kursunun ikinci seansına başvurmak isteyenler için ise kayıtlar devam ediyor.

 

TOROSLAR'DA KURSLAR DEVAM EDİYOR

 

Toroslar Belediyesi'nin bu yıl 21 branşta, 7-18 yaş aralığına yönelik düzenlediği Yaz Spor Kurslarının açılışı ve tanıtımı, geçtiğimiz günlerde coşkulu bir törenle yapılmıştı.

Pandemi nedeniyle birçok sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerden uzak kalan çocukların, yaz spor kurslarında hem yeteneklerinin keşfedilmesi hem de yaz tatilini dolu dolu yaşaması amaçlanıyor. 21 branşta bin 300 çocuk ve gencin katıldığı yaz spor kursları ise tüm hızıyla devam ediyor.

Toroslar Belediyesi, Güneykent Mahallesi'nde bulunan Anafartalar Spor Kompleksi'nde açılış için özenle hazırladığı; Yüzme, Basketbol, Bocce, Cimnastik, Çim Hokeyi, Doğa Sporları, Futbol, Geleneksel Türk Okçuluğu, Genel Cimnastik (Step, Aerobik, Plates), Güreş, Halk Oyunları, Hentbol, İzcilik, Judo, Modern Okçuluk, Motor Sporları, Özel Sporcular, Paten, Rugby, Tenis ve Voleybol branşlarının stantlarıyla adeta gövde gösterisi yapmıştı.   (Haber Merkezi)