“İnsan Onuruna Yaraşır Bir Zam İstiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“İnsan Onuruna Yaraşır Bir Zam İstiyoruz”

4 milyona yakın kamu görevlisini ilgilendiren ve 2 Ağustos’ta başlayacak olan toplu sözleşme süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Birleşik Kamu-İş Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Nesime Aslan, “Yüzde 3-4 zam değil; insan onuruna yaraşır, emeğimizin karşılığı kadar ücret istiyoruz” dedi.

“İnsan Onuruna Yaraşır Bir Zam İstiyoruz”


4 milyona yakın kamu görevlisi ve 2 milyona yakın memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme süreci 2 Ağustos’ta başlıyor. Toplu sözleşme masasında hükümetle pazarlık yetkisine sahip olan Memur-Sen, kamu görevlileri için teklifini açıkladı.

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısı ile taleplerini kamuoyuna duyuran Memur-Sen, kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinin 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17 olmak üzere iki yıllık sürede toplamda yüzde 38 artırılmasını, ayrıca yüzde 6 da refah payı verilmesini ve mutabakat sağlanamayan 5. Dönem Toplu Sözleşme'den kaynaklı geçmiş kayıpların telafisi için 600 TL seyyanen zam ile iyileştirilmesini istedi.

 

“EMEĞİMİZİN KARŞILIĞI KADAR ÜCRET İSTİİYORUZ”

 

Birleşik Kamu-İş Federasyonu İl Temsilcisi Nesime Aslan, “Yüzde 3-4 zam değil; insan onuruna yaraşır, emeğimizin karşılığı kadar ücret istiyoruz. Kamu emekçilerinin geçmiş yıllarda yaşadığı kayıpların giderilmesi için ücretler yüzde 30 oranında artırılmalı ve altı aylık dönemlerde de yüzde 15’er zam yapılmalıdır” diye konuştu.

Kamuda güvencesiz çalıştırılmaya son verilmesi vurgulayan Aslan, atama ve görevde yükselmelerin liyakate göre yapılması gerektiğinin altını çizdi. (Haber Merkezi)