Acele işe şeytan karıştı | Güney Gazetesi Mersin

Acele işe şeytan karıştı

Tarsus’ta yeni yapılan Devlet Hastanesi için acele bir şekilde açılan kavşaktaki mühendislik sorunları, hem Şahin Mahallesi esnafını, hem de trafikteki araçları mağdur ediyor

Acele işe şeytan karıştı


ZELİHA ÖZİPEK

 

Tarsus’ta yeni yapılan Devlet Hastanesi için Şahin Mahallesi’nde açılan kavşakta her geçen gün kaza olayları artıyor. Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, kavşağın yeni yapılan hastane için acele bir şekilde yapıldığını ve yeni yapılan hastane açılmadan kavşağın tekrardan gözden geçirilmesi gerektiği çağrısında bulundu. Aydın, “Kavşağın çok büyük olması nedeniyle özellikle Kamyonlardan ve tırlardan malzemeler düşüyor. Aynı zamanda kazalar oluyor, tırlarda yolda kaymalar oluyor. Bu da mühendislik hatasından kaynaklanıyor. Daha burada hastane açılmadan bu kazaların olması yarın hastane açıldığında bu kazaların önüne de geçilemeyeceğini bizlere gösteriyor” dedi.

 

Tarsus’ta yeni Devlet Hastanesine yetişmesi için acele bir şekilde açılan, Tekke Mahallesi, 82 Evler Mahallesi ve Şahin Mahallesini birbirine bağlayan kavşakta her geçen gün trafik kazaları meydana geliyor. Kavşağın çok büyük olması sebebiyle hızla gelen araçlarda kazalar meydana gelirken, tır ve kamyonlarda malzemelerin dökülmesine neden oluyor.

 

“BURAYA UYGUN BİR KAVŞAK DEĞİL”

 

Kavşağın yeni yapılan Devlet Hastanesi için acele bir şekilde yapıldığını söyleyen Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, “Bu kavşak bizim önerdiğimiz bir kavşak modeli değil. Buraya uygun bir kavşakta değil. Bu kavşakta mimari açıdan büyük sıkıntılar var. Kavşağın çok büyük olması nedeniyle özellikle Kamyonlardan ve tırlardan malzemeler düşüyor. Aynı zamanda kazalar oluyor, tırlarda yolda kaymalar oluyor. Bu da mühendislik hatasından kaynaklanıyor. Daha burada hastane açılmadan bu kazaların olması yarın hastane açıldığında bu kazaların önüne de geçilemeyeceğini bizlere gösteriyor. Buraya çok fazla kişi günlük giriş çıkış yapacak ve o vakitte bu kavşakta çok fazla kaza olacak. Bunu düşünmek bile insana zor geliyor” dedi.

 

“ÇEVRE ESNAFI BU KAVŞAKTAN ÇOK ETKİLENDİ”

 

Şahin Mahallesi’nde esnaflık yapan Hasım Ali Aslan ise kavşağın çok büyük ve yolunda çok dar olmasından kaynaklı trafik kazalarının meydana geldiğini söyleyerek, kavşaktaki mühendislik hatalarına dikkat çekti. Aslan, “Gözümüzün önünde burada tır konteyneri devrildi. Meyve kamyonları devrildi. Acele bir şekilde hastaneye yetiştirmek amacıyla yaptılar ama acele yapıldığından yolun meylini yapısını değiştirdiler. Adana’dan ve Mersin’den gelen ve hız yapan araçlar bu kavşakta büyük tehlike içerisine giriyor.  Yol çok dar ve dar olduğu için araçlar dönüş yapamıyor. Özellikle tırlar. Tırlar dönüş alamadığı için malları hep yola dökülüyor. Hem yol dar hem de kavşak çok büyük. Mühendislik hatası var. Bu kadar büyük bir kavşağa gerek yok. Yol esnafın dükkanının önünü de kapatıyor. Yarın bir gün hastane açıldı mı ne olacak? Buralar hem sanayi bölgesi hem de hastanenin olmasıyla birlikte bu dar yolda ve bu geniş kavşakta çok fazla sorun olacak. Eskiden bu yol daha iyiydi. Bu kavşağın derhal düzeltilmesi lazım. Hem toplum sağlığı için, hem trafik güvenliği için hem de esnaf için” dedi.