Dördüncü dalga korkusu | Güney Gazetesi Mersin

Dördüncü dalga korkusu

Mersin’de vaka sayıları çok sert biçimde yükseldi. Üstelik daha bayramın etkisi rakamlara yansımadı

Dördüncü dalga korkusu


 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka haritasına göre,17-23 Temmuz tarihi arasında Mersin’de koronavirüs vaka sayısı 109,65 kişiye yükseldi. Bir önceki haftaya göre vaka sayılarında 47,77 artışla Mersin Türkiye genelinde vaka artışı yaşanan 7’nci il oldu.

 

“BAYRAMIN ETKİSİ DAHA GÖRÜLMEDİ”

 

Vaka sayılarındaki artışa dikkat çeken Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “On beş gün sonra bayramın etkisi görülecek ve biz çok ciddi artış bekliyoruz. Özellikle Ağustos sonu Eylül başı gibi dördüncü bir dalga bekliyoruz” dedi.

 

“AŞIYA İLGİ ARTIRILMALI”

 

Kurban Bayramının etkisini görülmeden vaka sayılarında artış yaşandığını belirten Antmen, “Mersin’de vaka sayılarında artış yaşanıyor. Daha Bayramın etkisi görülmeden vaka sayıları çok hızlı bir şekilde artıyor. Bu süreçte aşı konusunda Sağlık Bakanlığı çok hassas davranmalı. İnsanların aşıya ilgisinin arttırıcı önlemler almalı” diye konuştu.

 

 

“KISITLAMALARDAN ZİYADE SIKI DENETLEMELER YAPILMALI”

 

Antmen, sokağa çıkma kısıtlamasından ziyade HES kodunun, aşı karnelerinin biraz daha sıkı denetlenmesi, kapalı alanlara giriş ve çıkışların sıkı denetlenmesi ve aşı için kampanya yürütülmesini önerdi.

 

 Dört haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka haritası verileri

 

17-23 Temmuz arası vaka sayısı yüz binde 109,65

10-16 Temmuz arası vaka sayısı yüz binde 61,88

3-9 Temmuz arası vaka sayısı yüz binde 41,20

26 Haziran- 2 Temmuz arası vaka sayısı yüz binde 26,17