“Kişniş üzümünü dünyaya tanıtacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Kişniş üzümünü dünyaya tanıtacağız”

Türkiye’nin kuş üzümü ihtiyacının yüzde 75’ini karşılayan Gülnar’da yöre halkının kişniş olarak andığı üzümün hasadına başlandı.

“Kişniş üzümünü dünyaya tanıtacağız”


Üçoluk, Çukurasma, Tozkovan mahalleleri başta olmak üzere kısmen Kurbağa, Konur mahallelerinde 8500 dekar alanda üretimi yapılmakta olan kuş üzümünde bu yıl yaklaşık 1400 ton rekolte bekleniyor.

Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, “Bugün üreticilerimize kurduğumuz kooperatifin TKDK hibe desteğiyle kurmuş olduğu eleme ve paketleme fabrikamızı gezdik. El ile tek tek toplanan ve inci tanesi gibi kıymetli olan kuş üzümü hasadının yöremize bereket getirmesini diliyor, hem üreticimize hem de kooperatifimize bol kazançlı bir dönem diliyorum” dedi.

Üreticinin yanında olduklarını kaydeden Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar da,  “Üretim kadar paketleme ve eleme tesisinin de önemli olduğu için el birliğiyle ilçemize bu tesisi kazandırdık, en iyisinin ilçemizde yetiştiği kuş üzümümüzü bu sayede tüm dünyaya daha iyi tanıtacağız, pazarlayacağız. Gülnar’da üretim yapan, bu üretimde emeği geçen herkesle bir arada olmaya gayret ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)