Grup karıştı! | Güney Gazetesi Mersin

Grup karıştı!

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve 3 meclis üyesinin CHP il yönetimince disipline verildiği iddiası geniş yankı uyandırdı

Grup karıştı!


ABİDİN YAĞMUR

 

CHP Mersin İl Başkanlığı’nın, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı disiplin kuruluna verdiği iddiası Mersin siyasetinde günün konusu oldu. Tarhan, kendisine ulaşan bir tebligat olmadığını söylemekle yetinirken ne siyasiler ne gazeteciler CHP İl Başkanı Adil Aktay’a ulaşabildi. Tarhan’ın yanı sıra 3 belediye meclisi üyesinin de ihraç talebiyle disipline verildiği iddia edildi. Gerekçe: Grup toplantılarına katılmamak ve grup kararlarına uymamak.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluğu bulunmayan ve birçok kararda Cumhur İttifakı karşısında zorlanan CHP’de grup içi tartışmalar sürüyor. Son olarak Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da il başkanlığı tarafından disipline verildiği iddiası parti kulislerini hareketlendirdi.

 

KRİTİK OYLAMAYA KATILMADILAR

 

İddiaya göre, temmuz ayı meclis toplantısı öncesinde yapılan grup toplantısında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan arasında tartışmalar yaşandı. Tarhan ve meclis üyesi Ali Doğaner toplantıyı terk etti. İkili o tartışmadan sonraki belediye meclis toplantısına katılmadı. Bunun üzerine CHP İl Başkanlığı disiplin soruşturması için düğmeye bastı.

 

TARHAN: YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM

 

Telefonla ulaştığımız Neşet Tarhan, kendisine disiplin soruşturmasıyla ilgili bir tebligat ulaşmadığını belirterek söylentilerle ilgili yorum yapmayacağını söyledi.

CHP Mersin İl Başkanlığının meclis üyeleri Serhat Servet Dövenci ve Mehmet Semih Nane ile ilgili disiplin soruşturması başlattığı da öğrenildi. Mehmet Semih Nane, “Şu ana kadar bana ulaşan bir yazı yok. Meclis toplantılarına hastalığım nedeniyle mazeret bildirerek katılmadım. Eğer bundan dolayı hakkımda disiplin soruşturması açılırsa söyleyecek söz bulamıyorum. Disipline sevkle ilgili bana bir yazı ulaşırsa ona göre açıklama yapacağım” dedi.

İddiaların odağındaki isim CHP İl Başkanı Adil Aktay’a telefonla ulaşma çabalarımız ise sonuçsuz kaldı. Birçok CHP’li siyasetçinin de il başkanına ulaşmak istediği ancak ulaşamadığı öğrenildi.