Mersin’de 5 ilçenin kaymakamı değişti | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de 5 ilçenin kaymakamı değişti

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca Mersin’de 5 ilçenin kaymakamı değişti, 2 ilçeye asaleten kaymakam ataması yapıldı. Bozyazı ve Anamur kaymakamları Mersin Valiliği bünyesinde pasif göreve çekilirken bir vali yardımcısı kaymakam olarak, bir vali yardımcısı da pasif bir görevle başka bir şehre atandı.

Mersin’de 5 ilçenin kaymakamı değişti


ABİDİN YAĞMUR

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalamasının ardından Resmi Gazetede yayınlanan atama kararnamesi yurdun dört bir yanında yüzlerce kaymakam ve vali yardımcısının görev yerini değiştirdi.

Kararnameye göre Mersin’de Toroslar, Mut, Anamur, Bozyazı, Silifke ilçelerinde kaymakamlar değişti, Aydıncık ve Çamlıyayla’ya asaleten atamalar yapıldı.

Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Antalya -Aksu kaymakamlığına atandı.  Şahin’in yerine Kastamonu -Taşköprü Kaymakamı İbrahim Çenet Toroslar’a atandı.

Mut Kaymakamı Muammer Köken, Balıkesir-Susurluk Kaymakamlığına atandı. Adıyaman-Sincik Kaymakamı Batuhan Bingöl ise Mut Kaymakamlığına atandı.

Bozyazı Kaymakamı Arif Yalçın, Mersin Valiliği Hukuk Müşavirliği bünyesine çekilirken Bozyazı Kaymakamlığına Mardin – Mazıdağı Kaymakamı Muhsin Duran atandı.

Anamur Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, Mersin Valiliği Hukuk Müşavirliği bünyesine çekilirken Anamur Kaymakamlığına Ankara Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir atandı.

Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ankara Vali Yardımcılığına atanırken Silifke Kaymakamlığına Çankırı Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner atandı.

Çamlıyayla Kaymakamlığına Muhammet Berat Berdibek, Aydıncık Kaymakamlığına Muhammet Kılıçaslan atandı.

Geçtiğimiz dönelerde Mersin’de de görev yapan İzmir-Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak Mersin Vali Yardımcılığına, Mersin Vali Yardımcısı Recep Aydın Yozgat Boğazlıyan Kaymakamlığına, Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız Konya Valiliği Hukuk Müşavirliğine atandı.

Mersin Valiliği Hukuk İşleri Müdürü Haluk Nuri Ballı da Bartın Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğüne atandı.