Belediye, 2 bin rakımdaki konargöçerlere de ulaştı | Güney Gazetesi Mersin

Belediye, 2 bin rakımdaki konargöçerlere de ulaştı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, konargöçer Yörükleri hayvanlarını otlatmak için konakladıkları obalarda da yalnız bırakmadı. Mersin Büyükşehir, 2 bin rakımdaki obalara Mobil Kuaför, Gezici Kütüphane, Vahap Amca’yla Tatlı Günler ile Evde Sağlık ve Bakım hizmetlerini ulaştırarak, konargöçer Yörükler’in birçok ihtiyacını karşıladı.

Belediye, 2 bin rakımdaki konargöçerlere de ulaştı


Sosyal Hizmetler, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri ile Kültür ve Sosyal İşler Dairelerinin ortak çalışmasıyla Mersin Büyükşehir’in çok sayıda hizmeti 2 bin rakımdaki obalara ulaştı. Sabah saatlerinde Aşhane’den yola çıkan 4 araç, uzun bir yolculuğun ardından telefonun bile çekmediği yüksek kesimlerdeki obalara erişti.

‘Mobil Kuaför’ aracı ile kırsalda hizmet veren Büyükşehir’in kuaförleri, Yörükleri 2 bin rakımdaki obalarda hem tıraş etti hem de bakımlarını yaptı.

‘Gezici Kütüphane’ aracından ise Yörük ailelerin çocuklarına kitaplar hediye edildi. ‘Vahap Amca ile Tatlı Günler’ araçları da obalara ulaştı. Bu araçlardan Yörük vatandaşlara aşure, mamul ve limonata gibi çok sayıda ikram yapılırken, çocuklara ise oyuncak bebek ve kumandalı araba hediye edildi. Büyükşehir’in ‘Evde Sağlık ve Bakım’ ekibi ise obalarda yaşayan Yörük vatandaşlara sağlık kontrolü hizmeti götürdü.

 

“FARKLI BİR ŞEY OLDU, EN AZINDAN HATIRLANDILAR”

 

Atlılar Mahalle Muhtarı Mutlu Özdemir, bulundukları yaylaya dönemsel olarak ortalama 300 kişilik bir göç olduğunu belirterek, “Yılan Ovası Mevkii burası. 2 bin rakımlı bir yaylamız. Yaylamızın başlangıcı. Daha yüksekler de var. Kanisaf Mevkii var, Fenerce, Kuzutaşı, Katırçayır, Yedigöz, Öşün, Kalburcu var. Burada, böyle bir zamanda Yörük kardeşlerimize Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in hem selamını getirdiler hem çocuklara çeşitli etkinlikler, büyükler için kuaför hizmeti, kütüphane hizmeti verdiler. Farklı bir şey oldu. En azından hatırlandılar. Buradan Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

BURAYA GELDİKLERİ İÇİN MEMNUN OLDUK”

 

Yörük kadınlardan Teslime Toros da hizmetten memnun kaldığını belirterek, “Biz hayvancılıkla uğraşıyoruz. Koyunlarımız, keçilerimiz var. Onlarla ilgileniyoruz, onların bakımını yapıyoruz. Buraya yazın çıkıyoruz. Kışın aşağıda, Pirömerli Köyü’nde evde oturuyoruz. Buraya geldikleri için memnun olduk. Sağlık taraması yaptılar. Şekerimi, tansiyonumu ölçtüler. Memnun oldum, geldiklerine sevindim. Allah razı olsun” dedi. (Haber Merkezi)