“Bana kumpas kuruldu” | Güney Gazetesi Mersin

“Bana kumpas kuruldu”

Çeşmeli’de aracını durduran polis memurlarına hakaret ettiği görüntüleri ortaya çıkan AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Cüneyt Özdemir’in YouTube’daki canlı yayınına katılarak kendini savundu. Daha önce de birçok defa aynı polis memuru tarafından defalarca durdurulduğunu iddia eden AKP’li Yılmaz, kendisine kumpas kurulduğu söyledi. Polislerden özür dilemeyen Yılmaz, “Ben o polislerden özür dilemiyorum, milletimizden özür diliyorum. Polisler kesinlikle keyfi bir şekilde davrandı, yasaları ihlal ettiler” dedi.

“Bana kumpas kuruldu”


ABİDİN YAĞMUR

 

Araç kimlik kartını ve milletvekili kartını görmüş olmasına rağmen polis memurunun kendilerini orada bekletmesinin yasalara uygun olmadığını söyleyen AKP’li Yılmaz, “Bana kimlik sorabilir, aracımı durdurabilir. Durdurması gerekiyor ve bu en doğal olanı. Aksi takdirde biz kendi can güvenliğimizden tereddütte düşeriz. Fakat milletvekili kimlik kartını gördükten sonra ısrarlı bir şekilde “ihbar var, sağa çek, bu aracın kaydı görülmüyor” demesi kesinlikle kanunsuzdur. Kartımı gösterdiğim andan itibaren bu aracın kaydı yok diye bir sorgulama yapılamaz. Daha sonra Bölge Trafik Müdürlüğü’ne gittim. Benden özür dilediler. “Biz plakayı yanlış anons ettik” dediler. Polis memurunu uyarmalarına rağmen beni uzun süre orada tutmaya devam etti.” dedi.

 

“TERÖRİSTMİŞİM GİBİ MUAMELE YAPILDI”

 

Aynı polis memurunun kendilerini defalarca durdurduğunu söyleyen Yılmaz, “Ve aynı polis memuru beni daha önce de defalarca durdurdu. Erdemli’ de her zaman bu tip şeyler yaşıyorum. Ben daha önce de yetkililere bu durumu ilettim fakat “Biz gereken uyarıyı yaptık, konuşmayı yaptık” diyerek konu hep böyle geçti. Fakat o gün yapılan gerçekten akıl almaz bir şeydi. 25-26 saat çalışmanın ardından 4-5 saatlik bir yolun ardından 14 yaşındaki evladım 38 derecenin üstünde yanıyor, ateşlenmiş. Gelmişler serum takmışlar. Benim bir dakikaya bile tahammülüm yok. Ve evime son ışık kala orada bana teröristmişim gibi muamele yapıldı” dedi.

 

“POLİSLERDEN DEĞİL, MİLLETİMİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM”

 

“Polislerden değil; milletimizden özür diliyorum” diyen AKP’li Yılmaz, “O videonun öncesi var. Orada kumpas kuruluyor. Arabanın önüne geçiliyor. Orada birisi arabanın önüne geçiyor. Arabanın önünde polis memuru olmasa cezai işlem neyse onu yapıp, tutanağını tutup ilgili yerlere sevk etmesi gerekiyor. Ama o bunu yapmıyor. Benim de önüme polis memuru dikilmiş, cep telefonuyla çekiyor olmasa ben de binip gideceğim. Ama önüme geçtikleri için, resmen orada alıkonulduğum için gidemiyorum. Orada hemşerilerimiz beni tanıyor, vekilim “Ne oluyor?” diye soruyor ama polis memuru ona rağmen beni bırakmıyor. Şimdi ne olursa olsun, sinirlerime hâkim olmam gerekiyordu. Bu sergilediğim tavır konusunda kesinlikle üzgünüm. Biz orada bırakın yarım saat 1 gün de bekletilsek sinilerimize hâkim olmamız gerekiyordu. Bizim de insan olduğumuz aslında unutuluyor. Bizim de duygularımız olduğu, canlı olduğumuz, haksız tahriklerden etkilenebileceğimiz unutuluyor belki ama olsun. Bir gün dahi bekletilsem orada o kelimeleri sarf etmemem gerekiyordu. Bunun için de üzgünüm. O kelimeleri sarf ettiğim için de gerçek anlamda milletimizden özür diliyorum. Ben o polislerden özür dilemiyorum. Bu polisler kesinlikle keyfi bir şekilde davrandılar, yasaları ihlal ettiler. Burada mesele sadece bekletilmek meselesi değil. Normal bir vatandaşta bile ciddi bir emare yoksa kimlik kartını gösterdik sonra bırakmak zorunda. Böyle alıkoyamaz” dedi.