Vatandaş ikiye bölündü | Güney Gazetesi Mersin

Vatandaş ikiye bölündü

Vatandaş ikiye bölündü


ZELİHA ÖZİPEK

 

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın görevli polise “şerefsiz” diyerek hakaret etmesi sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü. Bir kesim Yılmaz’a kumpas kurulduğuna inanırken bir kesim polislerin görevlerini yaptığı görüşünde. Zeynep Gül Yılmaz’ın resmi facebook hesabına yapılan yorumlardan bazılar şöyle:

Efe Akyar: Yazacaklarım çok da neyse ismimizi sorarsınız aldığınız maaş haram olsun.

İlker Koçak: Merak etmeyin... Polis kardeşlerimiz yine gider akapeye oy verir. Tecrübe ile sabittir. Yine de polisimizin yanındayız. Devlet ayrı/iktidar ayrı...

Adem Küm: Belki hepsi komplo olabilir ama sizin tavrınız hakaretleriniz aşağılamanız gerçek

Hamza Uysal: Yasalar ve kanun önünde herkes eşittir. Hiç kimseye ayrıcalık olmamalı.

Murat Akpınar: Polislere yaklaşımınız söylediğiniz cümleler ile bir milletvekili olarak çok basit bir şekilde aşacağınız konuyu partimize ve cumhurbaşkanımıza zarar verici hale getirdiniz. Unutmayın siz millet değilsiniz sadece milletin vekilisiniz ve asil olan milletten aldığınız emanetle egonuzu tatmin edemezsiniz.

Erkan Şener: Bir ak partili olarak siz bizi böyle mi temsil edeceksiniz? Ak parti buradaki yorumları hak edecek ne yaptı? Sizler topluma örnek olacak kişilersiniz, sağ duyulu ve itidalli olmanız gerekirken siz ve şoförünüz devletin resmi üniformalı polisine bu lafları etmek hoş oldu mu ? Polisler hakkında soruşturma açılmış, soruşturmayı durdurun memurları yanınıza alın önce emniyet mensuplarından sonra o iki trafik polisinden sonra da milletten böyle bir davranış hal ve harekette bulunduğunuz için özür dileyin. Bu arada partinizden ve sizi seçen seçmeninizden de. Ben bir seçmen olarak konu hakkındaki tepkimi ve rahatsızlığımı cimere yazdım

Tuğba Biçer: Türk polisi şereflidir. Türk polisine şerefsiz diyerek hakaret edilemez. Vekil hanım sinirlerine hakim olup bulunduğu durumu yönetecekti. Bu milletin polis evlatlarına şerefsiz demek kimsenin haddi değildir. Ayrıca ekibine tükürürüm lafını da ediyor. Ayıp!

İsmail Hazar:  Hem suçlu hem güçlü dedikleri bu olsa gerek...Polislere şerefsiz diye hitap etmeyi kimin takdirine bırakıyorsun ey vekil..? Vekil diyorum çünkü bu dil ve uslup milletin vekilliğini temsil edemez.

Kenan Demiral: Partimizde hakaretçi milletvekili istemiyoruz. Ak partiye yakışanı yapın lütfen. Polise yazık görevden alındığı söyleniyor.

Ezel Nur: Haksız yere durdurulduysan bu sana şerefsiz deme hakkini vermez burada kendini göstermiş oldun o aşağılama söylemlerini hiçbir şeyle açıklayamazsın tüm sözlerin aşağılama üzerine sen biz varsak varsın biz yoksak yoksun ne bu ego bizim oylarımızla o lüks araca binip bir de şerefsiz diyemezsin hakkimiz asla ama asla helal değil istifa et Av. Zeynep Gül Yılmaz

İsmail Ekmekçi: Azıcık minnacık insani duyguların varsa o polisten özür dileyip görevine geri getirirsin ama siz bunu yapmazsınız inşallah çok yakındır bu saltanatınız bitecek

Hasan Hüseyin Taytak: Tayyip Erdoğan ile millete tepeden bakma işi bitti artık Türkiye'de. Biz bundan gönül verdik Ak Parti'ye. Siz ve sizin gibiler zarar veriyor millete. Bırakın istifa edin avukatlık yapın kendinize.

Doğukan Pekin: Makam mevkin ne olursa olsun karşındaki kişide değil polis sivil bir vatandaş bile olsa kimseye hakaret etme aşağılayıcı konuşma lüksünüz yok sayın vekil. Madem karşınızdaki memur size yasalara uygun bir şekilde davranış sergilemiyor yasaları herkesten iyi bilen siz vekillersiniz siz yasaya uygun bir şekilde ona görevini hatırlatın yada gerekeni yapın. Böyle hakaretler, aşağılayıcı tavırlar demokratik bir ülkenin vekilini temsil etmiyor.