“Kamuoyundan sakladıkları bir sebep var” | Güney Gazetesi Mersin

“Kamuoyundan sakladıkları bir sebep var”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Afganistan vatandaşlarının Türkiye sınırından herhangi bir denetim ve kayıt olmadan geçmesinin gelecekte önemli sorunlar doğuracağını belirterek, “AKP iktidarının ya Amerika’dan ekonomik beklentileri var ya Amerika’ya taviz vermek durumunda kaldılar. Hiçbir şey sebepsiz olmaz. Bu olayların da mutlaka kendilerinin bildiği ama kamuoyundan sakladıkları bir sebebi var” dedi.

“Kamuoyundan sakladıkları bir sebep var”


ABİDİN YAĞMUR

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, gazetemizi ziyaretinde Afgan vatandaşlarının Türkiye’ye kontrolsüz şekilde girmesiyle ilgili tartışmaları değerlendirdi.

Antmen, “Bir ay önce Diyarbakır’daydım. Diyarbakır otogarının etrafını gezdik. Bize orada söylenen her bir otobüse bir iki Afgan yerleştirilip batıya gönderildiği yönündeydi. Bunu ticaret olarak yapıyor otobüs firmaları. Bir bakışta yüzlerce kişi gördük Diyarbakır otogarında. Bölgeyi gezen vekillerimiz Van’da, Hakkari’de buna şahit oluyor.  Bu görüntüler devletin sınırlarını korumadığını veya koruyamadığını gösteriyor. Ben bunların biraz da bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Kamuoyunun tepkilerini görünce frene bastılar ya da öyle görünmek istiyorlar” dedi.

Türkiye’ye giren ve şehirlere dağılan Afganların kaydının olmadığını, Afganistan’da ne iş yaptığı, asker olup olmadığı belli olmayan kişilerin şu an Türkiye’de kayıtsız şekilde gezdiğini ifade eden Antmen, “Eğer gerçekten sığınmacılarsa, gerçekten can güvenlikleri yoksa mutlaka kayıt altına alınmaları gerekiyor” görüşünü dile getirdi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

AKP iktidarı bu göçü Amerika’ya karşı bir koz olarak kullanıp oradan para almak istiyor olabilir. Maalesef cumhurbaşkanının yabancı heyetlerle görüşmelerinde dışişlerinden kimse olmuyor. Ne konuşuluyor onun tutanağı da tutulmuyor, devlet arşivine girmiyor. Ya Amerika’dan ekonomik beklentileri var ya Amerika’ya taviz vermek durumunda kaldılar. Hiçbir şey sebepsiz olmaz. Bu olayların da mutlaka kendilerinin bildiği ama kamuoyundan sakladıkları bir sebebi var. Sayısı belli olmayan, kaydı olmayan birkaç milyon Afganı bu ülkenin içine salarsanız Türkiye’de huzur kalmaz.”

,