“O polisler görevden alınmalı” | Güney Gazetesi Mersin

“O polisler görevden alınmalı”

Önceki dönem CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, AKP’li Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını durduran ve milletvekili kimliğini gördükleri halde araca yol vermeyen 2 polis memurunun görevden alınması gerektiğini söyledi. Öztürk, “Polis memurlarının bu tavrı anayasada tanımlanan milletvekili dokunulmazlığına açıktan saldırıdır” dedi.

“O polisler görevden alınmalı”


ABİDİN YAĞMUR

 

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını durduran 2 polisin açığa alınması, Yılmaz’ın polislere “şerefsiz” diyerek hakaret ettiğini gösteren videoların ortaya çıkması siyaset dünyasında geniş yankı buldu.

Kamuoyunda ve muhalefet partilerinde “polisimin yanındayım” görüşü hakim, birçok kesim milletvekili Yılmaz’ı haksız buluyor ancak Yılmaz’ın haksızlığa uğradığını, polisin görevini kötüye kullandığını düşünenler de var.

Bu isimlerden biri de deneyimli bir hukukçu olan, 2 dönem CHP’den Mersin milletvekili olarak TBMM’de görev yapan Ali Rıza Öztürk.

 

SOSYAL MEDYADA YENİ BİR TARTIŞMA BAŞLATTI

 

Öztürk, konuyla ilgili görüşleri sosyal medyadan şu ifadelerle dile getirdi:

“Mersin Milletvekili sayın Zeynep Gül Yılmaz’a çok büyük haksızlık yapılıyor. Polis memurunun Sayın Yılmaz’ın milletvekili kimlik kartını göstermesine ve Sayın Zeynep Gül Yılmaz’ın milletvekili olduğunu öğrenmesine rağmen milletvekilinin arabasını aramaya kalkması, üstelik yarım saat milletvekilini orada tutması asla kabul edilemez. O polis memuru görevini kötüye kullanmıştır. O polis memuru suç işlemiştir. Haddini aşmıştır. Hangi partiye mensup olursa olsun polisin görevini aşarak, yasaları çiğneyerek bir milletvekiline karşı böyle davranmasını bir  hukukçu olarak, iki dönem CHP milletvekilliği yapmış bir kişi olarak asla kabul edemem. Herkes, haddini bilecek. Görevini kötüye kullanan, suç işleyen polise bir şey demeyeceksin, milletvekiline vuracaksın. İşte bu olmaz. Bu haksızlıktır.”

 

“MİLLETVEKİLİ KİMLİĞİNİ GÖRDÜKTEN SONRA ARACI BEKLETEMEZ”

 

Öztürk’ün bu yazısının altında çok sayıda kişi yorum yaptı. Telefonla ulaştığımız Ali Rıza Öztürk şunları söyledi:

“Polis milletvekilinin kimliğini görmek isteyebilir. Kimlikte milletvekilinin fotoğrafı var. Arabada milletvekili kartı var. Amirine telefon açar, efendim milletvekili kimliğini ibraz etti der, aracı bırakır. Kimliği gördükten sonra aracı bir dakika bile bekletemez. Milletvekili kimliğini gördükten sonra, milletvekili olduğunu öğrendikten sonra hala aracı aramaya çalışıyorsa o polis yanlış yapmıştır.”

 

“HDP MİLLETVEKİLLERİNE YAPILAN YANLIŞTI, BU DA YANLIŞ”

 

“Polisler geçmişte HDP milletvekillerine kötü davrandılar, haksız uygulamalar yaptılar. Biz ona yanlış dedik. Buna da yanlış diyoruz. Polis memurlarının bu tavrı anayasada tanımlanan milletvekili dokunulmazlığına açıktan saldırıdır. Burada kişinin kim olduğuna bakamayız. Haksızlığa, hukuksuzluğa karşıyım. Kişiler önemli değil.”

 

“Milletvekiliyle vatandaş arasında ne fark var diyenler oluyor. Milletvekilinin anayasal dokunulmazlığı var. Bitti gitti. Bu anayasada var bunu ben koymadım. Polisin görevi kuralları uygulamaktır kuralları çiğnemek değil. Bu polis görevden alınmalı ve hakkında görevi kötüye kullanmaktan soruşturma açılmalı.”