Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle Toros Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “İnovatif ve Sürdürülebilir Gıda Girişimciliği Paneli” gerçekleşti. Ayferi Tuğcu’nun moderatörlüğünde çevrimiçi gerçekleşen panelde Meral Seçer, Dilara Koçak ve Elif Edes Tapan konuşmacı olarak yer aldı. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, sürdürülebilirliği önemsediklerini belirterek, “Gıdanın sürdürülebilirliği bizim en baş konumuz oldu” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve 7 üniversitenin paydaş kurumlar arasında yer aldığı “İnovatif ve Sürdürülebilir Gıda Girişimciliği Paneli” Toros Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Gastronomi, Beslenme ve Gıda Teknolojileri Ulusal Sempozyumu kapsamında çevrimiçi gerçekleşen panelin moderatörlüğünü Girişimci İş Kadınları Derneği Danışma Kurulu Başkanı Ayferi Tuğcu yaptı. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin izleyici olarak yer aldığı panelde; Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak ile Şef Elif Edes Tapan konuşmacı olarak yer aldı.
TUĞCU: “HEDEF; KALİTELİ YÜKSEK VERİMLİLİK”
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Gaziantep Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesi’nin paydaş kurumlar arasında yer aldığı panelin açılış konuşmasını yapan moderatör Ayferi Tuğcu, “Gıda güvenliği ve güvenilirliği Covid-19 sürecinde bir kez daha ne kadar önem arz ettiğini ispat etti. Panelimizde de bu konuyu gıdada yenilik ve devamlılık ekseninden değerlendirme şansı yakalamış olacağız. Hedef; kaliteli yüksek verimlilik” dedi.
SEÇER: “GIDANIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ BİZİM EN BAŞ KONUMUZ OLDU”
Panelin ilk konuşmacısı olan Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, kendisinin de Ziraat Mühendisi olduğunu belirterek, sürdürülebilir tarımsal üretiminin önemine vurgu yaptı. Kooperatif olarak 2 yılı tamamlamak üzere olduklarını ve önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Seçer, “Biz sürdürülebilirliği çok önemsiyoruz. Bizim kooperatifin kuruluş amacında da sürdürülebilir olması, yaptığımız faaliyetlerin de sürdürülebilir olması çok önemliydi. Yönetim olarak, kooperatif olarak bu vizyonla, bu misyonla hareket ettik. Mersinden Kadın Kooperatifi olarak ‘bu konuda neler yapabiliriz’ diye düşündüğümüzde kooperatif faaliyetleri içerisinde tekstil, süs bitkileri, gıda ve geleneksel el işlerinin yaşatılması ve aktarılması gerekiyordu. Burada gıdanın sürdürülebilirliği de bizim en baş konumuz oldu” dedi.
Doğa dostu, coğrafi işaretli ve organik tarımla üretilmiş ürünleri değerlendirmeye devam ettiklerini söyleyen Meral Seçer, Mersinden Kadın Kooperatifi’nin Güneş Enerjisi ile Kurutma Tesisi’nden de bahsetti. (Haber Merkezi)