Atıl bina öğrenciye yurt olacak | Güney Gazetesi Mersin

Atıl bina öğrenciye yurt olacak

Mersin Üniversitesinin öğrenci sayısı 30 bini geçti ancak şehir merkezinde kamuya ait sadece 3 öğrenci yurdu var. Bu yurtların kapasitesi öğrenci barınma talebinin çok altında kaldı. Dün açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre yedek listenin 2 bininci sırasında olanlar bile var. Üniversite eğitimi için Mersin’i seçen binlerce öğrenci bugünlerde kiralık ev ya da uygun fiyatlı özel yurt arıyor. İkisini de bulmak pek mümkün değil.

Atıl bina öğrenciye yurt olacak


NİHAT ALTUNTAŞ

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi bu alandaki sıkıntıyı azaltacak bir adım attı. Belediye, daha önce Tıp Fakültesi hastanesi olan ancak 6 yıldır atıl durumda kalan binayı Mersin Üniversitesinden devraldı. Bina yenilenecek, ek binalar yapılacak ve öğrenci misafirhanesi olarak üniversite öğrencilerine tahsis edilecek.

Başkan Vahap Seçer, “İnşaat devam ediyor. Gülnar’la beraber üniversitemizin bize protokolle devrettiği yerler. Eski üniversite hastanesi yerine çok güzel bir misafirhane yapıyoruz” dedi. Seçer, belediye otobüslerinde ücretsiz wi-fi olduğunu ve öğrencilerin 2024’e kadar otobüsleri 1 liraya kullanacağını da vurguladı.