Fail doktor başka meslektaşlarıyla da tartışmış | Güney Gazetesi Mersin

Fail doktor başka meslektaşlarıyla da tartışmış

Mersin’de doktorun doktoru iki el ateş ederek öldürdüğü olayı gazetemize değerlendiren Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Bunun önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı’nın kamusal bir sağlık hizmete geçmesi gerekir. Sağlık Bakanlığı bir önlem almazsa şundan eminim; doktor cinayetleri devam edecek, hatta doktorun doktoru vurduğu cinayetleri daha çok göreceğiz maalesef” ifadelerini kullandı. Antmen, cinayeti işleyen doktorun Toroslar ilçesinde görevliyken meslektaşlarıyla tartışıp sorunlar yaşadığını, bunun üzerine Mezitli’ye gönderildiğini de ileri sürerek Toroslar’dan Mezitli’ye göndermek ödüllendirilmektir bir anlamda ve göz göre göre cinayete yol açmaktır” dedi.

Fail doktor başka meslektaşlarıyla da tartışmış


ABİDİN YAĞMUR

 

Mezitli Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Dr. Hasan Çayır meslektaşı Dr. Ahmet Dikmen'i pompalı tüfekle 2 el ateş açarak öldürdü. Sağlıkta şiddet ve cinayetin had safhada olduğu ülkemizde sağlık personelleri arasında gelişen şiddet ve cinayet olayları da dikkat çekiyor.

 

“DOKTORLAR TİCARİ REKABET İÇİNDE”

 

Yaşanan bu olayda bir doktorun ölmesi kadar zanlının da doktor olmasının ciddi bir sıkıntı olduğunu söyleyen Antmen, 2002 yılında başlatılan sağlıkta dönüşüm programı ile sağlıkta sıkıntıların had safhaya geldiğini belirtti.

Antmen, “Örneğin aile hekimliği getirdiler. Doktorun doktorla ticari olarak rekabet ettiği bir uygulama. Bugün sadece Mersin’de 20-30 aile sağlık merkezinde doktorlar birbirleriyle konuşmuyorlar ve kavgalı, psikolojik şiddetin olduğu bir ortam yaşıyoruz” dedi.

Antmen yaşanan cinayete dair “Edindiğimiz bilgilere göre fail doktorun başka işyerinde de sıkıntı yaşadığını, başka doktorlarla gerginlikler yaşadığını öğrendik.  O yüzden soruşturma açılarak Toroslar ilçesinden Mezitli’ye geldiğini biliyoruz. Eğer böyle bir şey gerçekten varsa çok vahim, olay önceden görmezden gelinmiş ve gerekli denetim ve ceza uygulanmamış. Hatta Toroslar’dan Mezitli’ye gelmek ödüllendirilmektir bir anlamda ve göz göre göre cinayete yol açmaktır bir anlamda” ifadelerini kullandı.

 

DOKTORUN DOKTORU VURDUĞU CİNAYETLERİ DAHA ÇOK GÖRECEĞİZ

 

Sağlıkta dönüşümün ilk başladığı yıllarda hükümetin vatandaşlara doktorları paragöz olarak göstererek, hekimle vatandaşın arasını açmaya çalıştığını söyleyen Antmen,  “Ama bu sağlıkta ticarileşme ve rekabet yakında hekimlerin birbirini vurmasını getireceğini 2005 yılında basına demeç vererek söyledim. Bunun önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı’nın kamusal bir sağlık hizmete geçmesi gerekir. Sağlık Bakanlığı bir önlem almazsa şundan eminim; doktor cinayetleri devam edecek, hatta doktorun doktoru vurduğu cinayetleri daha çok göreceğiz maalesef” ifadelerini kullandı.