Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen “Mustafa Şentop önergemi ‘kişisel görüş’ belirttiğim iddiasıyla bana iade etti. Asıl TÜGVA Eğitim Merkezi resmi eğitimcisi olan sayın Mustafa Şentop’un bu hareketi kişiseldir. Eğitimcisi olduğu kurumu koruma ve kollama gayretindedir. Mustafa Şentop görevini tarafsız yapmak istiyorsa ya gitsin TÜGVA’dan istifa etsin ya da TÜGVA’dan vazgeçemiyorsa Meclis Başkanlığından istifa etsin” ifadelerini kullandı.
Antmen soru önergesinde TÜGVA’nın devlet içerisinde paralel bir yapı içerisinde olup olmadığını sorduğunu belirterek “Ortada çok büyük bir skandal var. TÜGVA yani Türkiye Gençlik Vakfı adıyla faaliyet gösteren bu vakıf bizzat sarayın talimatı ve korumasıyla hareket ediyor. Bugüne kadar milyonlarca dolarlık bağış ve hibe almış. Kamuya yerleştirilmek üzere listeler hazırlamış. FETÖ ne yapıyorsa TÜGVA da benzerini yapıyor. Bunu sormayacak mıyız? Meclis başkanı bu skandal ve tehlike karşısında harekete geçeceğine verilen soru önergelerini engelleyerek TÜGVA’yı korumak istiyor. Çünkü kendisi de bir TÜGVA eğitimcisi. TÜGVA denen paralel yapılanmayı araştırması gereken Meclisin başının TÜGVA’lı olması da ancak bu saray iktidarına nasip olurdu. Bir de TÜGVA’nın Mustafa Şentop ile ilgili sayfasında ‘şirket’ olarak TBMM gösterilmiş. Bunlar gerçekten ülke demokrasisi açısından utanç verici hadiseler. Hem TÜGVA hem Şentop Gazi Meclisi, yani TBMM’yi şirketleri olarak görüyor” dedi.
Antmen’in iade edilen önergesinde yer alan sorular şunlar:
“TÜGVA, yani Türkiye Gençlik Vakfı yeni paralel devlet midir? FETÖ’den boşalan kadrolara TÜGVA mı yerleşmektedir? 15 Temmuz hain darbe girişimi ve 250 şehidimiz gerçeği varken neden halen paralel bir yapı kurulmak için uğraşılmaktadır? Yarın yine bu hata ve suçlar yüzünden bir darbe girişimi olsa ve şehitler verilse bunun hesabını kim verecektir? Milyonlarca genç devlet memuru olmak için sınavlara girerken, mülakatlarda beklerken TÜGVA’nın torpille kamu kadrolarına yerleştirme yapmasını ahlaki ve hukuki buluyor musunuz? Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; TÜGVA torpiliyle kamuya yerleşmiş kişi sayısı kaçtır? Bunlar hangi kurumlara girmiştir? Bu kişilerin isimleri nedir? Bu kişilerin kamu ile ilişikleri kesilecek midir? TÜGVA’ya yapılan başvurular nereye gönderilmektedir? Cumhurbaşkanlığı sarayına mı gitmektedir? Burada kim ya da kimler bu listeleri değerlendirmektedir? TÜGVA’da yaşandığı iddia edilen taciz olayı ile ilgili harekete geçilecek midir yoksa taciz konusu da diğer kanunsuz işe yerleştirmeler gibi örtbas mı edilecektir?” (Haber Merkezi)