MESİAD Başkanı Hasan Engin ve Yönetim Kurulu üyeleri 2011’de ihaleye çıkarılan, 2013’te temeli atılan, beş ihale, 3 temel atma töreni gören Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatını ziyaret etti. Havalimanı projesinin yetkilisiyle pistte basın açıklaması yapan Engin 29 Ekim 2022’de havalimanının hazır olacağı müjdesini verdi.
“BÖLGE EKONOMİSİ ŞAHLANACAK”
Türkiye’nin ikinci büyük kargo limanının inşaatında olduklarını belirten Engin, en son yapılan yap işlet devret modeliyle yapılan ihalede işi devralan şirketin yaklaşık bir aydır faaliyetleri hızlandırmış olduğunu söyledi.
Havalimanı inşaatının 29 Ekim 2022’ de sonlandırılmasının beklendiğini söyleyen Engin “Çalışmalara bakınca daha erken de bitebilir. Yakın zamanda peron binalarının da bitmesini bekliyoruz. Bölgemize inşallah çok kısa sürede kazandırılacak, bölge ekonomisinin şahlanması için bu havalimanının bitirilmesini bölgesel olarak bekliyoruz” dedi.
MESİAD olarak inşaat sürecini yakından takip ettiklerini söyleyen Engin “Bu üçüncü gelişimiz. Altyapı çalışması yüzde 99 bitirilmiş durumda, servis yolunun da paralel zamanda bitmesi söz konusu. Bölgemiz güzel bir havalimanına kavuşacak diye düşünüyoruz. Mersin olarak bu eserin Mersin’e kazandırılmasından çok memnunuz” ifadelerini kullandı.
“29 EKİM 2022’DE İLK UÇAK İNECEK”
Havalimanı inşaatını yapan firmanın yetkilisi Ferhat Güney ise devam eden havalimanı inşaatı hakkında “Mersin’le Adana arasında olan dört ayaklı bir projeden oluşan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın pistlerinin yüzde 99 bitirilmesiyle birlikte üstyapı, karayolu ve demiryolu çalışmaları son derece hızlı bir şekilde devam etmekte. Şu an da projemizin üstyapı ayağında itfaiye ve garaj binasının yapımı tamamlanmış olup, terminal projemiz tamamlanıp hızlı bir şekilde devamı geliyor. Otoparkın yüzde 70 seviyesinde betonarme imalatlarını tamamladık. İnşallah 29 Ekim 2022’de verdiğimiz sözü tutarak buraya ilk uçağı indirip işletmeyi alma hedefindeyiz” ifadelerini kullandı.
Havalimanında 2 pistin olduğunu söyleyen Güney, ikisinin de 3,5 km uzunluğunda 65 metre genişliğinde olduğunu söyledi.
3 MİLYON YOLCU GARANTİSİ
Firma yetkilisi Güney, havalimanının yıllık yaklaşık 8 milyon yolcunun kullanacağını belirtirken, şirketin havalimanını 25 yıl işleteceğini ve devletten yaklaşık 3 milyon yolcu garantisi aldıklarını söyledi.
FİRMA DEĞİŞİNCE YIKILAN YERLER OLMUŞ
Havalimanında yıkımı devam eden bir inşaat alanı hakkında konuşan Güney “Burası 2010’da başlamış bir proje devralan şirket değişince mimari de değişti. Farklı mimari sebebiyle düzeltmesi yapılan yerlerdir yıkılan alanlar” ifadesini kullandı.
Dövizin havalimanı yükselmesinin inşaata etkisini değerlendiren Güney “Dövizin yükselmesinden kaynaklı şu an gecikmeyle ilgili bir sıkıntı yaşamıyoruz. Ama geçtiğimiz aylarda demir sevkiyatlarında sıkıntı yaşadık ama şu an gerekli malzememiz elimizde bulunmakta ileriye dönük bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Ülkenin de bu zor günleri en kısa sürede aşacağını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi