İncesaz konseri büyüledi | Güney Gazetesi Mersin

İncesaz konseri büyüledi

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından ve Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen “3. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali” Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde seslendirilen üç konser ve iki eğitim etkinliği ile Gaziantepli sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

İncesaz konseri büyüledi


Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen festivalde 26 Ekim Salı akşamı Orkestra Şefi İbrahim YAZICI yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve İncesaz Topluluğu’nun seslendirdiği “İncesaz Konseri” gerçekleştirildi.

Gaziantepli sanatseverlerden büyük beğeni alan konserde Tanbur’da Murat Aydemir, Kanun’da Taner Sayacoğlu, Kemençe’de Emre Erdal, Vurmalı Çalgılar’da Türker Çolak, Kontrbas’da Volkan Hüürsever, Gitar’da Cengiz Onural, solistler Ezgi Köker Aldemir ve Bora Ebeoğlu’na eşlik etti.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından ve Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen “3. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali” bu akşam seslendirilecek “Cumhuriyet Bayramı Gala Konseri” ile son bulacak. (Haber Merkezi)