Kadın iş gücü açığa çıkıyor | Güney Gazetesi Mersin

Kadın iş gücü açığa çıkıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara yönelik ‘Makrome Eğitimi Atölyesi’ devam ediyor. Atölye sayesinde evde gizli kalmış kadın iş gücünün ortaya çıkarılması da amaçlanıyor.

Kadın iş gücü açığa çıkıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik gerçekleştirilen ‘Makrome Eğitimi Atölyesi’ devam ediyor.

‘Makrome Eğitimi Atölyesi’ ile Mersinli kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik yönden desteklenmesi, özgüvenlerinin geliştirilmesi, kadınların ev ortamından çıkarılarak sosyal iletişim kurmalarının sağlanması ve gizli kalmış kadın iş gücünün ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Gönüllü Eğitmen Yüksel Bademsoy tarafından kadınlara; temel düğüm atma teknikleri ile hediyelik ürün yapımı eğitimi veriliyor. Kadınlar bu eğitimle anahtarlık, çanta, sarkaç gibi hediyelik ürünlerin yapımını öğreniyor. Kadınlar, önümüzdeki haftalarda da doğa dostu nostaljik file çanta yapımı gerçekleştirecek.

 

MERAL SEÇER, KADINLARLA BİRLİKTE MAKROME YAPTI

 

 

Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer de ‘Makrome Eğitimi Atölyesi’nde eğitim alan ve makrome yapan kadınlar ile bir araya geldi. Onlarla sohbet eden Meral Seçer, kadınlarla birlikte makromeden telefon çantası yaptı.

Ortaya çıkarılan el emeği ürünleri de inceleyen Meral Seçer, kadınlarla birlikte MESKİ Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü personeli Nefise Canaran tarafından yapılan ‘Su Tasarrufu’ konulu bilgilendirmeyi dinledi.

Meral Seçer, Makrome Eğitimi Atölyesi’nin ardından Büyükşehir Belediyesi Etkinlik ve Sanat Merkezi’ndeki Geri Dönüşüm Atölyesi’nde eğitim alan minikleri ziyaret ederek, onlara hediyeler verdi. (Haber Merkezi)