ÇBK fırtına gibi! | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK fırtına gibi!

Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü, Avrupa’da ve ligde yoluna tam gaz devam ediyor. Polonya temsilcisi Gorzow’a 44 sayı fark atan turuncu-lacivertli ekip, yarın süper ligde Çankaya Üniversitesi’ne konuk olacak.

ÇBK fırtına gibi!


NİHAT ALTUNTAŞ

 

EuroCup Women C grubunda mücadele eden Çukurova Basketbol Kulübü, Avrupa arenasında çıktığı üçüncü maçta Gorzow’u 106-62 mağlup ederek liderliğini sürdürüyor. Rakibine 44 sayı fark atarak şampiyonluk iddiasını tüm Avrupa’ya gösteren temsilcimiz adeta fırtına gibi esiyor.

Özellikle kenardan gelen Yvonne Turner ve Kristine Anigwe’nin devleştiği karşılaşmada, kötü başlamasına rağmen rakibine üstünlüğünü kabul ettirip aradaki farkı iyice açan ÇBK, maçtan galip ayrıldı.

Bu sonuçla grupta 3’te 3 yapan ve puanını 6’ya yükseltip liderliğini sürdüren Mersin ekibi, performansıyla turnuvadaki iddiasını bir kez daha gösterdi.

Mücadeleyi değerlendiren ÇBK Başantrenörü Olcay Orak, “Tutuk başladığımız bir maçtı ama hemen reaksiyon gösterip öne geçmeyi başardık. Hücumda biraz daha etkili olabilseydik farkı daha da açabilirdik. 3’üncü maçımızı da kazandığımız için çok mutluyuz. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

 

RAKİP ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ

 

Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 3. Maçına yarın çıkacak. Çankaya Üniversitesi’ne konuk olacak turuncu-lacivertli, Avrupa Kupası’nda olduğu gibi ligde de 3’te 3 yaparak yoluna devam etmek istiyor.

Çankaya Üniversitesi ise ilk hafta Fenerbahçe’ye, ikinci haftada ise Galatasaray’a mağlup olmuştu. Ankara temsilci ÇBK’yı yenip ligdeki ilk galibiyetini almak istiyor.