Yediden yetmişe ‘Cumhuriyet’ | Güney Gazetesi Mersin

Yediden yetmişe ‘Cumhuriyet’

Mersin’de Cumhuriyet’in 98. Yıldönümü büyük coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan vatandaşlar ellerinde bayraklarla, dillerinde marşlarla bayramı coşkusuna ortak oldu.

Yediden yetmişe ‘Cumhuriyet’


Dün sabah saat 10.00’da başlayan Cumhuriyet Bayramı etkinliği Mersin Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirildi. Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve birçok kurum temsilcilerinin bulunduğu kutlama Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşku ile yaşandı.

Gazilerin, öğrencilerin, askerlerin katıldığı kutlamaya Vali Ali İhsan Su, Vahap Seçer ve Tuğamiral Fuat Gedik alanda askeri ciple tur atarak halkı selamladı.

Saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından öğrenciler Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin şiirler okudu. Halkın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Vali Ali İhsan Su Cumhuriyetin; boyunduruk altında bir hayatı yaşamaktansa vatanı uğruna canını feda etmeyi onur ve gurur olarak gören asil bir milletin ortak eseri olduğunu söyledi.

 

“TÜRK MİLLETİNİN TEK FERDİ KALINCAYA KADAR CUMHURİYET YAŞAYACAK”

 

Cumhuriyetin; içerisinde bulunduğu şartların ağırlığına aldırış etmeden istiklal ve istikbalinden taviz vermeyen aziz milletin iradesinin ve özgürlük ruhunun sembolü olduğunun altını çizen Su, “Bu ruh, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde kenetlenen milletimizin Kurtuluş Savaşını büyük bir zaferle kazanmasını sağlamıştır” dedi. Türk Milletinin, Büyük Önder Atatürk liderliğinde elde ettiği bu şanlı zaferi 98 yıl önce bugün cumhuriyetin ilan ederek taçlandırdığını söyledi. Cumhuriyetin, Türk milletinin tek bir ferdi bu kutsal vatan topraklarında var oluncaya kadar yaşayacağının altını çizen Su, “98 yıl önce cumhuriyetimize hayat veren bu ruh ve irade 7’den 70’e milletimizin tüm bireylerince dün olduğu gibi bugün de yaşatılmaya devam etmektedir. Bu nedenle en önemli hasletlerinden olan bağımsızlık karakterini her şart altında her zaman gösteren böyle asil, böyle kahraman bir milletin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

 

“CUMHURİYETİ HEP DAHA İLERİ NOKTALARA TAŞIYACAĞIZ”

 

Ülkenin gücüne güç katmak, milleti çağdaş medeniyet seviyesine çıkarmak için bütün güçleriyle çalışacaklarını söyleyen Su, “Cumhuriyetimizi hep daha ileri noktalara taşıyacağız. Üzerimize düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirme gayretiyle cumhuriyetimizi huzur içerisinde geleceğimizin teminatı çocuklarımıza emanet etmek için canla başla çalışacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve bin yıldır yurt edindiğimiz kutsal vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Vali Su’nun yaptığı konuşmanın ardından, Mersin Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin yaptığı gösteri ile program devam etti. Kutlamanın sonunda bando, gazi, asker ve öğrencilerden oluşan kortejin bayraklarla alanda yaptığı yürüyüş ile kutlama sona erdi. (Haber Merkezi)