ÇBK FIRTINASI DURDURULAMIYOR: 92-66 | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK FIRTINASI DURDURULAMIYOR: 92-66

Ankara temsilcisi Çankaya Üniversitesini özellikle pota altındaki etkili oyunuyla mağlup eden Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü, ligde de yenilgisiz bir şekilde yoluna devam ediyor.

ÇBK FIRTINASI DURDURULAMIYOR: 92-66


 

NİHAT ALTUNTAŞ

 

3 kupa parolasıyla sezona başlayan ve şu ana kadar yenilgi yüzü görmeyen Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’n 3. Haftasında Çankaya Üniversitesi’ne konuk oldu. Rakibine karşı maç boyunca üstünlüğünü kabul ettiren ÇBK, karşılaşmadan 92-66 galip ayrıldı.

Maça Asena Yalçın, Tiffany Hayes, Kuanitra Holingsvorth, Yvonne Turner ve Temi Fagbenle ilk beşiyle başlayan ÇBK, ilk sayıyı Temi Fagbenle ile buldu. ÇBK, Turner ve Hayes’in skorer oyunuyla ilk çeyreğe hızlı giriş yaptı. Bulduğu sayılardan sonra savunmada açıklar vermeye başlayan ÇBK, bu açığı pota altından bulduğu kolay sayılarla kapatmaya çalıştı. İlk çeyrek ÇBK’nın 25-22’lik üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci çeyreğe Kristine Anigwe’nin sayısıyla başlayan temsilcimiz, rakibine oyun oynattırmasa da yediği 3 sayılık basketlere engel olamadı. ÇBK özellikle Kristine ile pota altında bulduğu basketlerle oyundaki üstünlüğünü devam ettirdi ve ikinci çeyrek 59-37’lik üstünlüğümüzle sona erdi.

2. yarıya Kuanitra Holingsvorth’ın sayısıyla başlayan ÇBK, aradaki farkı iyice açmaya başladı ve rakibine karşı üstünlüğünü 3. Çeyrekte tamamen kabul ettirdi. Son çeyreğe temsilcimiz 80-53 önde girdi.

Maç boyunca sergilediği istikrarlı oyunu sürdüren ÇBK, son çeyrekte de rakibine karşı özellikle pota altındaki üstünlüğünü devam ettirerek aradaki farkı korudu. Tiffany ve Turner’ın ile bulduğu sayılarla Ankara temsilcisine aman vermeyen temsilcimiz karşılaşmadan 92-66 galip ayrıldı.

Özellikle pota altında oynadığı etkili oyunla yıldızlaşan Kristine Anigwe 18 sayı 11 ribaund ile double-double yaptı. Çankaya Üniversitesi’nde ise Alexis Sade Prince 29 sayıyla maçın en skorer ismi olması galibiyeti getirmedi.