Kardeşlik ormanını yaktılar! | Güney Gazetesi Mersin

Kardeşlik ormanını yaktılar!

Kardeşlik ormanını yaktılar!


Mersin 68’liler Barış Ormanı iki gün üst üste kundaklandı. İtfaiyenin zamanında müdahalesiyle yangın büyümeden kontrol altına alındı. Yapılan kundaklamalara tepki gösteren Mersin 68’liler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kapıkıran, “Mersin çöplüğünden, bugün üzerinde 30 bin ağacı olan bir orman yaratan halkımızla beraber, bizim için manevi değeri olan ormanımıza yaşadığımız sürece sahip çıkacağız” dedi.

Mersin 68’liler Barış ve Kardeşlik Ormanını hedef alan kundaklama girişimleri ormanda küçük bir alanın yanmasına neden oldu.

Saldırıları değerlendiren 68’liler Derneği Başkanı Hasan Kapıkıran,  Çağdaşkent Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı üzerinde bulunan 68’liler Barış Ormanı’nın çevre düşmanı ya da düşmanlarınca geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günleri iki kez kundaklandığını söyledi.

Görevlilerin, kolluk güçlerinin ve itfaiyenin zamanında müdahalesiyle ağaçların ve ormanın fazla zarar görmeden yangınların söndürüldüğünü aktaran Kapıkıran, çevre konusunda duyarlı halkın da olayın duyulmasıyla beraber ormana gelerek kendilerine destek olup ormana sahip çıktıklarını belirtti.

Kapıkıran, “Mersin çöplüğünden bugün üzerinde 30 bin orman ağacı olan bir orman yaratan halkımız, bizim için manevi değeri olan ormanımıza yaşadığımız sürece hep birlikte sahip çıkacağız. Mersin'imizin duyarlı halkını da ormanımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)