Çocuklar oyun şenliğinde buluştu | Güney Gazetesi Mersin

Çocuklar oyun şenliğinde buluştu

Mersin Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Mersin Çocuk Üniversitesi ve Çocuk Düşlerim Öğrenci Topluluğu iş birliğinde “Geleneksel Oyun Şenliği” düzenlendi.

Çocuklar oyun şenliğinde buluştu


Geleneksel Oyun Şenliği'ne merkez yöneticileri, Çocuk Düşlerim Öğrenci Topluluğu üyelerinin yanı sıra Üniversitemiz Uygulama Anaokulu, Yenişehir Cumhuriyet Anaokulu ve Mersin Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’ndan çocuklar ile öğretmenleri katıldı.

Şenlik kapsamında geleneksel çocuk oyunları merkez çalışanları ile okul öncesi öğretmen adayları tarafından oynatıldı. Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Emine Yılmaz Bolat konuşmasında, geleneksel çocuk oyunlarının çocukların gelişimleri üzerindeki olumlu etkilerinin yanı sıra oyunların çocukları geleceğe ve hayata hazırladığını belirterek gelecek nesillere toplumsal değerlerin ve kültürün aktarılmasında önemli rol oynadığını ifade etti.

Şenlikte çocuklara Sek Sek, Yedi Kiremit, Hulahop Çevirme, İp Atlama, Çuval Yarışı, Topaç Çevirme, İstop, Saklambaç oyunları ile öykünme oyunları oynatıldı. Etkinlik Üniversitemiz Rektörlüğüne, Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mersin Sevgi Evleri yetkililerine ve tüm katılımcılara teşekkür edilerek sonlandırıldı. (Haber Merkezi)