“Halkım bu olayı öğrenecek” | Güney Gazetesi Mersin

“Halkım bu olayı öğrenecek”

Önceki dönemde Tarsus Belediyesini zarara uğratan arsa alışverişinde halkın hakkının yendiğini söyleyen Başkan Haluk Bozdoğan “Halkın avukatıyım” dedi.

“Halkım bu olayı öğrenecek”


HP’li Şevket Can’ın Tarsus Belediye Başkanı olduğu dönemde belediyenin arsası özel bir hastaneye metrekaresi 200 liradan satılmış. 1 yıl sonra aynı hastane aynı araziyi metrekaresi 400 liradan yeniden belediyeye satmış.  CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, bu hülleyle ilgili belgeleri belediye meclisi toplantısında açıklamak istedi. Ancak MHP’li üyelerin tartışmaları nedeniyle belgeleri açıklayamadan oturumu sonlandırdı. Bozdoğan, belgeleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Tarsus Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, önceki dönemde belediyeye ait arsanın dönümünün 200 liraya satılıp, bir yıl geçmeden belediyeye ait şirket tarafından aynı arsanın 366 liraya satın alınmasına tepki göstererek “Ben halkın avukatıyım ve burada halkın hakkı yenmiştir, halkım bu olayı tam olarak öğrenecek” diyerek tepki gösterdi.

Yaşanan arsa tartışmasını mecliste tartışmanın doğru olmadığını ifade eden Cumhur İttifakı meclis üyeleri geçmişte yaşanmış bu olayın muhatabının mahkeme olması gerektiğini söyledi. Bu fikre karşı çıkan Bozdoğan, “Burada halkın hakkı yenmiştir. Ben de bu halkın avukatıyım ve bütün belgelerle birlikte olayı şeffaf bir şekilde halkımıza anlatacağız” dedi.

Arsayı belediyeye iki katına sattığı iddia edilen şirketin birçok yerden davalı olduğunu söyleyen Bozdoğan, 8 Kasım 10.45’te görülecek dava da önemli bir sonuç çıkacağını söyledi.

Söz konusu arsayı belediyeye iki katına satan şirketle geçmiş dönemde belediye meclis üyeliği yapmış birinin ortaklığının olduğunu söyleyen Bozdoğan, bu şahsın karakolda verdiği ifade de şirketin genel müdürü olduğuna dair itirafların olduğunu belirtti. Bu meclis üyesinin söz konusu şirketle ilişkisi olduğunun mahkeme kararıyla onandığını söyleyen Bozdoğan “Mahkeme bu şahsın o şirketle ilişkisi olduğuna karar veriyor ama buradaki arkadaşlar buna karşı çıkıyor, anlam veremiyorum buna” dedi.

Bu olayı halkın bilmesini önemsediğini söyleyen Bozdoğan belediyenin zarara uğratıldığı alışverişin rakamlarını şöyle açıkladı; “Bu kişilere 200 liradan satılan belediyeye ait arsa yine bu kişilerden neredeyse iki katına satın alınıyor. Dört dönüme 5 milyonun üzerinde ödeme yapılmış. Toplam takasa giren arsa bedeli 8.5 milyon lira. Toplamda takasla beraber ödenen nakit tutarı yaklaşık 13,5 milyon lira”. (Haber Merkezi)